SI la Garriga: gent nova, noves maneres.

0

Que la política al nostre país està arribant a quotes d’impopularitat i rebuig preocupants ho demostra l’enorme distància que separa els ciutadans dels seus representants polítics, fenomen definit per la tristament famosa expressió de la desafecció. En l’era de la informació, cada cop hi ha més ciutadans que es veuen impotents i indignats davant els casos de corrupció i les falses promeses, tot plegat amanit amb la fatxenderia de molts dels nostres polítics. Per això la regeneració política apareix cada cop més en els discursos, que expressen l’anhel de ventilar el sistema, de donar-li l’aire fresc d’un canvi, de fer cau i net. Solidaritat Catalana per la Independència ha fet bandera de la regeneració democràtica des dels seus inicis, situant-lo com un mitjà primordial per aspirar a l’objectiu nacional de l’Estat propi.

I a la Garriga prediquem amb l’exemple, i de quina manera! La nostra candidatura no inclou cap persona vinculada anteriorment a cap formació política. Som així de radicals, o millor, conseqüents fins a l’extrem. I això ens carrega d’il·lusió i empenta. I per això ens enorgulleix poder dir ben clar i ben alt gent nova, noves maneres.

I precisament és en aquest punt de partida que es dibuixa la nostra filosofia i que es configura el nostre programa per a les eleccions del proper 22 de maig de 2011. La participació n’és un dels eixos bàsics, tal com es demostra amb l’aposta per la nova regidoria de participació, que ha de revolucionar el tractament de la informació que l’Ajuntament està obligat a fer arribar als ciutadans, ha de garantir les relacions fluïdes entre les entitats, les persones i l’Ajuntament, i ha d’aplicar sistemes de participació directa en els assumptes més rellevants del govern municipal. I aquesta aposta per la informació acaba fent possible la transparència que els ciutadans reclamem als nostres governants, tantes vegades sense èxit.

Un altre dels puntals per definir el canvi que al grup de SI de la Garriga volem en el govern municipal és la transversalitat, que també comptarà amb una nova regidoria, el responsable de la qual ha de ser el gerent de la resta de regidories. Estem obsessionats a maximitzar la coordinació entre àrees, per poder aconseguir la millor eficiència dels recursos de què disposem. Tot plegat, per fer realitat una gestió econòmica responsable en l’acció de govern, amb el convenciment que els recursos públics han de ser gestionats amb més cura que els d’un mateix.

En el terreny de les concrecions, buscarem convertir el comerç de la Garriga en un referent a la comarca, mitjançant un comerç de proximitat, de necessitat i de lleure. Cal trobar una solució a l’aparcament: per això crearem zones vermelles amb una franja horària gratuïta, i fomentarem un pàrquing gratuït a la Sínia. Sabem que no està al nostre abast acabar amb la crisi econòmica, però sí que és possible revitalitzar i modernitzar el nostre comerç i la nostra indústria diferenciada. I farem els canvis que calgui per a què els emprenedors no vegin frenats els seus projectes empresarials per culpa dels tràmits burocràtics.

Els nostres infants gaudeixen d’una oferta d’ensenyament generosa i eficaç, i volem reforçar-ho amb la recuperació del Projecte d’Ensenyament Municipal (PEM). I estem decidits a acabar amb les edats oblidades pel nostre govern municipal des de fa massa temps: el centre cívic ha de permetre els joves trobar espais per a l’estudi, la pràctica de l’esport, el consum cultural i l’oci. Els facilitarem el lleure, també el nocturn, que tanta oposició s’ha trobat per part del govern municipal. I donarem suport incondicional a l’enorme potencial cultural amb què compta la Garriga, de forma que situï el nostre poble en una àmplia xarxa cultural, tant des del punt de vista de programació com també de difusió i de relació dels diversos agents culturals d’aquí i d’arreu.

La crisi econòmica és present a les nostres vides cada cop d’una manera més punyent. Des de salut i benestar, hem d’estar especialment vigilants amb aquells que compten amb les rendes més baixes i, cada cop amb més nombre, de rendes per sota del llindar de la pobresa. Volem garantir la integració dels nouvinguts afavorint la divulgació i comprensió dels nostres valors, costums, cultura i llengua, acompanyant-los des de l’interès i la comprensió cap als seus propis.

SI la Garriga no està a favor del projecte de la planta de biomassa, senzillament perquè sospitem que ha estat carregat d’irregularitats en el procés de requalificació urbanístic, i perquè l’actual projecte no té en compte de cap manera l’impacte ambiental que ocasionarà, bàsicament per unes dimensions absolutament desmesurades per a un poble com la Garriga i per la concreta ubicació física de la planta. Per això plantejarem una consulta ciutadana, amb una important feina d’informació prèvia a la ciutadania, i amb una especial vigilància amb la transparència del procés.

Josep Oliveras Cuquet / Cap de llista de SI- La Garriga

Ferran Ribó Ayuso / coordinador local de SI-La Garriga

Article anteriorJaume Aspa, candidat del GIG
Article següentJoan Garriga tanca la llista d’Acord
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.