Rafael Puig, candidat del Partit Popular

0
Rafael_Puig_PP_01

La tercera entrevista del cicle d’entrevistes als caps de llista que es presenten a les eleccions correspon al candidat del PP, Rafael Puig, que va prendre el relleu a Josep Broch després de que aquest deixés la política municipal.

La Garriga Digital: Què proposa el PP en el seu programa electoral?

Rafael Puig: El que tenim pensat i intentarem engegar serà la reindustrialització. En segon lloc, intentarem que la gent torni al centre. Pensem que la gent ha fugit una mica del centre i entenem que sent un poble com aquest, que està enfocat al sector serveis i el petit comerciant, és important que la gent retorni al centre.

Destacats_PP_01L.G.D.: Dinamitzar el comerç del centre.

R.P.: Penso que és un tema molt important vist que la Garriga és predominantment un municipi de comerciants i serveis. En tercer lloc, demanem l’arranjament del centre. S’han rehabilitat les places, però el centre està exactament igual. És a dir, hi ha sots, voreres estretes i un munt de coses que s’han d’arreglar. Sense fer grans inversions, perquè tampoc és ara el moment, donada la crisi, però sí que s’ha d’invertir una mica en condicionar-lo.

També és importantíssim endreçar l’atur. En una població de 15.000 habitants, 1.500 i escaig persones aturades, segons una estadística que vaig llegir l’altre dia, és molta gent a l’atur. Alguns han exhaurit ja les seves prestacions.

També és molt important la participació, el pont amb el poble des de l’Ajuntament. Hi ha una distància entre Ajuntament i poble i entenc que el primer, com administració més propera a la ciutadania, ha de fomentar la participació. S’ha aprovat al darrer ple el reglament de participació i cal engegar-lo tan ràpid com sigui possible.

L.G.D.: Com encaixen les despeses que suposaria arreglar el centre i les mesures contra l’atur amb el moment actual de contenció econòmica de l’ajuntament?

Destacats_PP_02R.P.: Per exemple, el polígon industrial de can Terrés està absolutament abandonat. Va ser una inversió i els diners estan morts en un camp que ningú aprofita. S’ha d’impulsar aquest polígon i atraure indústries. Serien diners que entrarien a l’Ajuntament.

L.G.D.: Altres grups han esmentat que s’ha de reconsiderar la categoria d’activitats permeses al polígon, per massa contaminants.

R.P.: Penso que no hi hauria d’haver masses restriccions, precisament pel que dic, i parlant de la biomassa, que és un tema relacionat, nosaltres hi hem votat a favor. Entenc que és un tema que s’ha de posar en marxa d’una vegada. Seran llocs de treball, entenc que no serà contaminant, i te’n posaré un exemple. A Collserola la planta d’incineració de cadàvers no emet ni una mica de fum, jo no n’he vist mai. Hi han filtres i medis suficients com perquè això no passi.

L.G.D.: Vist que em treu un tema candent de la darrera legislatura. Com valoren vostès des del PP els darrers quatre anys?

R.P.: Jo els valoro positivament, tot i que molts pensin que no. Crec que s’han fet moltes coses i molt interessants. En molts punts hem estat d’acord tots els grups, i sincerament la valoro de forma positiva.

L.G.D.: Un altre tema candent de la darrera legislatura ha estat l’estació. Què planteja al respecte el PP?

Destacats_PP_03R.P.: Arreglar l’estació fóra bo, la qüestió és on. Clar, els ferrocarrils no són propietat del municipi, però el municipi hi té alguna cosa a dir. De les dues postures que hi ha hagut, traslladar-la sota el carrer Guifré o deixar-la on és amb les obres adients, jo m’inclino per deixar-la on és. Que és el que es fa a ciutats com Barcelona, que no treuen les estacions fora sinó que les posen dins, mira la Sagrera i Sants. A més a més, les persones joves no tenen cap problema, però la gent gran ho té més complicat. No se li pot dir a una persona gran que vagi a peu des dels Pinetons fins al carrer Guifré. No tenim autobús, i això faria molt difícil fer-ho servir a la gent gran.

L.G.D.: Què pensa el PP de que es presentin set candidatures a la Garriga?

Destacats_PP_06R.P.: Això és un trencaclosques terrible. Són masses grups. Però això passa a totes les eleccions si ens fixem a les taules electorals quan anem a buscar paperetes. Certament hi ha una sèrie de partits i de grups que no tenen sentit tot i que aquí a la Garriga tots tenen sentit en presentar-se. El que seria important seria canviar la llei electoral. Ho portem demanant des de fa molt de temps.

L.G.D.: Son partidaris d’un govern de coalició o de pocs partits?

R.P.: Jo aposto perquè, en primer lloc, el partit que guanyi les eleccions, el que tregui més vots, sigui el que governi. Si no es pot fer així, ja entraríem obligatòriament en els pactes. Les coalicions són importants, clar, si no es pot governar en solitari, però sempre és perillós i porta a picabaralles.

L.G.D.: Com planteja fomentar la participació del poble a l’Ajuntament el PP?

R.P.: Donar l’oportunitat de participar a la ciutadania. Sembla que sigui el polític el que dóna les idees a la població. A un polític el voten, i se li acudeix fer una cosa. Això no és correcte. Ha de ser la ciutadania la que demani. Si la ciutadania es posa en contra d’alguna iniciativa, com la instal·lació d’una benzinera o la neteja del riu, sembla que no sigui la ciutadania qui ho fa. És el polític de torn que incita a dir una cosa o una altra i tothom segueix. I ha de ser la ciutadania la que demani què fer.

L.G.D.: Així que estan oberts a propostes de la ciutadania. Tenen alguna mesura concreta o seguirien amb les eines habituals de l’Ajuntament?

Destacats_PP_04R.P.: Sens dubte. Jo plantejaria la creació d’una petita oficina. Estic segur que a l’Ajuntament hi ha una plantilla de funcionaris que moltes vegades estan poc ocupats. Si es pot fer una cosa amb una sola persona, que les altres facin la tasca d’atendre al ciutadà. Una petita oficina d’atenció que serveixi per a ajudar a l’aturat que et parla al Bar la Plaça en sortir del ple i que et diu que no té res i li executen la hipoteca. Que el puguis enviar a aquesta oficina i veure com solucionar alguna cosa. Que es posi en contacte a persones capacitades amb les empreses locals.

L.G.D.: Veient que creu que hi ha gent desocupada a l’Ajuntament, el PP demana reestructurar el funcionariat a l’ajuntament?

R.P.: Si. És més, tampoc estaria en contra d’intentar col·laborar i compartir serveis amb els pobles del costat. Figaró, l’Ametlla, les Franqueses…

L.G.D.: Serveis com per exemple?

R.P.: Autobusos, serveis públics, una sèrie de qüestions comunes als pobles propers. Similar a com Barcelona, Badalona i l’Hospitalet. Cal buscar un àmbit de servei més gran. Crec que Santa Eulàlia i Bigues ja estan fent alguna cosa en aquest sentit.

L.G.D.: Quins serveis li fan falta a la Garriga que no tingui ara?

R.P.: El d’autobús seria necessari. Un autobús a la Garriga, solament per a la Garriga, no cal, perquè no és tant gran. Es podria aprofitar una línia de Sagalés, ja que comprar un autobús seria impossible. Però compartir un autobús la Garriga-Figaró-l’Ametlla seria una bona cosa. Quant dic serveis vull dir l’arranjament de rius, camins, clavegueram, aquest tipus de coses.

L.G.D.: Com planteja el PP, llavors, el creixement de la Garriga? Planteja modificar el Pla General?

R.P.: Jo faria petits retocs al Pla, però no de massa consideració.

L.G.D.: Com veu el PP municipal de la Garriga mesures del PP a nivell català, com la proposta d’un contracte d’integració als immigrants?

Destacats_PP_05R.P.: A la Garriga, que és on jo em presento, crec que parlar d’integració seria buscar un problema que no hi és. A la Garriga no hi ha problemes d’integració. Anar a buscar-los seria una autèntica tonteria. Ara, si parlem de fora de la Garriga, ara no és el moment, i fer un contracte o examen em sembla una bogeria. Que no vol dir que no hagin d’aprendre els immigrants el català i també el castellà. Els idiomes s’han fet per posar d’acord a les persones, no per a dividir-les.

 

Entrevista: Marc Bellmunt / Vídeo: Crit Produccions Audiovisuals

 

Article anteriorLucia Pérez i Lola González amenitzen el camí cap a Eurovisió dimecres 4 al “Poca cosa menys silenci”
Article següentPosició de la CUP de la Garriga davant les eleccions municipals de maig de 2011
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.