El grup de treball de Cohesió d’Acord presenta les seves propostes

0
cohesi_acord

Dolors Castellà, número 4 de la llista d’Acord per la Garriga, va presentar dilluns les propostes electorals que ha elaborat el grup de treball de Cohesió, un dels eixos “prioritaris” de la candidatura que encapçala Jordi-Eduard Perales. Entre les diferents propostes discutides pels assistents a la reunió al local de la plaça de Can Dachs, se’n destaca l’establiment de convenis amb clubs esportius i entitats cíviques per a facilitar l’accés de persones –especialment infants i joves- amb traves per a la inserció social. L’Ajuntament, a través de Benestar Social, pagaria part de les quotes de pertinença a les associacions, ja que “hi ha un bon nombre de gent que no entra” en un teixit cívic que “és molt gran i valuós, però en el que no tothom té possibilitat d’entrar”.

Una de les altres propostes de Castellà, treballadora social de l’Ametlla, és reproduir l’exitós model que ella mateixa ha propiciat per al transport d’ancians a la població veïna: gràcies al patrocini d’empreses locals, que s’anuncien a la carrosseria del vehicle, s’assegura la viabilitat econòmica del trasllat de la gent gran als centres de dia o al metge.

Nou tanatori

Una altra de propostes que van valorar molt els assistents és la recerca i habilitació d’un espai per als comiats de difunts (laics o de confessions diverses), així com la creació de més sales de vetlla per al tanatori, “més àmplies i dignes que les actuals”.

L’alcaldable per Acord, Jordi Eduard Perales, va remarcar que la candidatura garriguenca concep l’àrea de Cohesió “no com una regidoria” sinó que és una “qüestió transversal que implica la promoció econòmica, l’educació, la cultura o l’esport”. Davant l’actual situació de crisi econòmica “és més important que mai fer xarxa, perquè els col·lectius més sensibles no caiguin”. Entre aquests, els més desafavorits són els ancians, els joves i els immigrants.

Els primers es podran beneficiar de mesures com l’accés a medicaments i articles de primera necessitat per persones de mobilitat reduïda i sense xarxa social. En el cas dels joves, Acord vol reactivar la creació d’habitatges socials, la cerca d’un espai com a Casal de Joves assequible per a l’Ajuntament “arribant amb convenis amb propietaris privats”. L’àrea d’Educació també s’implicarà en la formació no reglada dels joves, ja que per Perales “no s’ha de confondre polítiques de joventut amb polítiques de lleure”.

Un altre grup amb risc d’exclusió són els aturats, i en aquest cas l’àrea de Cohesió treballarà amb mesures compartides amb la de promoció econòmica. Pel que fa a immigrants amb problemes d’inserció, Acord vol propiciar una “pista d’aterratge” a la societat garriguenca amb mesures, per exemple, com els ajuts per entrar a les entitats cíviques.

Acord per la Garriga

Article anteriorPLAT DEL DIA – Pensem amb l’estómac!
Article següentExitosa cursa de les Tortugues
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.