Crònica del Ple d’abril

0
ple

El darrer ple de la legislatura que compta amb ordre del dia s’ha desenvolupat amb agilitat i cordialitat, amb només certa fricció en dos dels seus punts: l’aprovació definitiva del Pla de Modificació Urbana i l’ampliació extraordinària de crèdit per a cobrir necessitats materials de l’Ajuntament. Els detallem els diferents punts del ple i la seva resolució seguidament:

1.- Aprovació acta sessió anterior.

L’acta de la sessió anterior ha estat aprovada per unanimitat, l’única incidència ha estat la menció per part de l’alcaldessa de certes errates en la seva redacció.

2.- Despatx d’Ofici

L’apartat destinat als despatxos d’ofici ha estat extraordinàriament breu, amb només una interpel·lació a l’alcaldessa per part de Meritxell Budó, de CiU. Fets els aclariments pertinents, s’ha passat al següent punt.

3.- Aprovació de desafectació i inici de l’expedient de cessió de la finca i  de l’edifici de l’antic CAP a favor de la Fundació Asil-Hospital de la Garriga.

La cessió de l’antic edifici del CAP ha estat aprovada per unanimitat, amb tots els grups celebrant el retorn de l’equipament a la Fundació Asil-Hospital de la Garriga. Davant la pregunta a l’alcaldessa de si ja s’hi han començat obres, s’ha fet l’aclariment de que actualment no s’hi està fent cap obra, però que membres de la Fundació han demanat poder accedir al recinte amb arquitectes per tal de començar a projectar les reformes pertinents a l’edifici.

4.- Aprovació delegació de competències a l’ORGT de l’ordenança de la gestió de la taxa per aprofitament especial del domini públic local a favor de l’empresa transportista d’energia elèctrica (T-17) i preu públic per la prestació del servei de teleassistència domiciliària (P09).

La delegació d’aquestes dues ordenances a l’Organisme de Gestió Tributària ha estat més discutida, amb l’abstenció de CiU i d’ERC, ambdós crítics amb el fet de cobrar per la teleassistència. La resta de regidors han votat favorablement la mesura, aprovant-se aquesta amb 11 vots a favor i 6 abstencions.

5.- Ratificació de la resolució d’alcaldia de desestimació del recurs de reposició contra l’acord plenari de licitació del contracte de gestió de serveis públics de recollida i transport d’escombraries i recollida i neteja del mercat setmanal de la Garriga.

L’alcaldia desestima aquest recurs entenent que qualsevol problema de garantia dels drets dels treballadors de l’empresa adjudicatària (que va interposar el recurs davant al decisió de la mateixa de reduir els dies de recollida) són competència de la pròpia empresa. Aquesta resolució ha estat aprovada per unanimitat.

6.- Aprovació de la proposta de modificació dels estatuts de la  Fundació Privada Universitària Martí l’Humà de la Garriga.

L’Ajuntament, en ser patró de la FUMH, ha de sotmetre a aprovació del ple la proposta de modificació dels estatuts de la Fundació, que modifica el seu finançament per tal de poder-se mantenir com a fundació privada. Tots els grups , excepte EiLG, han destacat la tasca que fa la FUMH com a element del prestigi del poble. Cal destacar que, per primer cop, el representant d’ICV es va manifestar partidari de què la FUMH sigui una fundació privada amb participació pública, a diferència del que tradicionalment havia defensat. S’ha aprovat el punt amb l’abstenció del GIG i EILG, que ha expressat la seva intenció de seguir aliena a aquest tema concret.

7.- Aprovació de les actuacions relatives a l’expedient de permuta de Can Luna.

Davant la impossibilitat de l’Ajuntament de fer-se càrrec per motius econòmics de Can Luna, s’ha arribat a un acord amb l’empresa que gestiona l’espai actualment per tal de que el pugui utilitzar durant tres anys més, aportant en contrapartida un aval econòmic i permetent a l’Ajuntament que faci ús de certes parts de la fàbrica, tals com part del magatzem o la meitat del terreny de l’hort. Amb l’abstenció del GIG i de Frederic Moreno, s’aprova aquesta permuta.

8.- Aprovació inicial del reglament de participació ciutadana de la Garriga.

Després de les llargues reunions que han portat a la redacció d’aquest reglament, tots els grups s’han felicitat. Seguidament han donat pas als seus membres respectius en les comissions participants en la redacció del reglament perquè valoressin, positivament, la feina feta. El reglament ha estat aprovat per unanimitat, amb tots els grups coincidint a valorar-lo com a una important eina per a relacionar el poble amb la seva política.

9.- Autorització de compatibilitat de personal municipal.

Un membre del personal de l’Ajuntament, conserge de l’Escola de Música, demana que se li faci compatible aquesta ocupació amb una docència a càrrec d’Ensenyament. La sol·licitud ha estat aprovada per unanimitat.

10.- Aprovació modificació preus públics del bar del teatre de la Garriga “ El Patronat”.

La pujada de preus del bar del Patronat s’aprova amb l’abstenció de CiU, que considera la pujada massa pronunciada, d’ERC, que justifica la seva abstenció per la falta d’aposta per productes etiquetats en català al bar, del GIG, que considera que els preus haurien de ser més accessibles, i del PP i de Frederic Moreno. Així, amb vuit vots a favor i nou abstencions, s’aprova la modificació.

 11.- Aprovació definitiva PMU-1  (carrer Calàbria 1-11, carrer  Torrent de la Sínia i carrer Figaró).

En aquest punt es va viure una clara divisió d’opinions. CiU va criticar que el PMU no tingui en compte una futura remodelació urbana per conservar el Cine Alhambra, que delimita amb el sector, posicionant-se en contra de l’aprovació del pla. ERC es va abstenir al·legant falta de temps per a revisar el pla. El GIG, assenyalant irònicament que espera que no sigui precedent, va coincidir amb CiU. El PP va votar en contra, considerant que l’estudi no és curós i que el carrer Calàbria és emblemàtic. Frederic Moreno pels mateixos motius es va posicionar en contra. L’alcaldessa va destacar que el Pla s’està intentant aplicar provocant el menor impacte possible, i que està inclòs en el Pla de Protecció de Patrimoni, a més de remarcar que el Cine Alhambra es troba fora de l’àmbit d’aplicació del PMU-1. S’aprova per vuit vots a favor, dos abstencions i set en contra.

12.- Aprovació modificació conveni urbanístic carrer Calàbria núm.102.

La permuta d’un terreny (el corresponent a eixamplar l’entrada al carrer Cardedeu) a canvi d’un habitatge de la Sínia (i el pagament de la diferència de valor) es va aprovar per unanimitat.

13.- Aprovació expedient modificació de crèdit extraordinari (per incorporació sobrant de finançament afectat).

El debat entorn el finançament de certes despeses de l’Ajuntament -mobiliari urbà, cadires o armes per a un policia que ha superat els requeriments per a portar-ne una recentment- es va escalfar, amb CiU criticant punts de la partida com l’adquisició d’armes. ERC, mantenint-se en la seva posició durant tota la legislatura de no donar suport a modificacions de pressupost, va votar en contra. No obstant votar en contra, ERC va demanar que vista la previsible aprovació del punt, es fessin les adquisicions possibles a empreses garriguenques alhora que varen criticar enèrgicament la despesa en arranjar el correu electrònic de l’Ajuntament. L’alcaldessa va replicar que l’e-mail és actualment una eina vital pel funcionament de l’Ajuntament i que no se’l pot trivialitzar. Es va aprovar la votació amb nou vots a favor (PSC, EILG, ICV i GIG), dues abstencions (PP i Frederic Moreno) i sis vots en contra (CiU i ERC)

14.- Donar compte de l’informe de la intervenció i tresoreria municipal relatiu al compliment de la llei de mesures de lluita contra la morositat a 30 de març de 2011, 15.- Donar compte de l’estat d’execució del pressupost del primer trimestre 2011, 16.- Donar compte dels escrits de reparament de la intervenció municipal, 4-T-2010.

L’alcaldessa dóna compte als grups, que en la seva majoria es donen per assabentats, exceptuant CiU, que assenyala alguns defectes de forma i demana resposta a certs dubtes, sense estendre’s massa, segons Budó “perquè parlant de certes coses tots ens hi podríem fer mal”. Es passa al punt final del ple.

17.- Mocions, 18.- Precs i Preguntes i 19.- Donar compte al Ple d’assumptes de l’equip de Govern.

El Ple s’ha tancat amb una absència inusual de mocions i de precs i preguntes, tant per part dels grups polítics com del públic assistent. L’alcaldessa ha clos l’acte fent una crida als presents a participar al ple del proper dia 18 de maig, que al ser el darrer de la legislatura és merament formal. No obstant, ha convidat al proper ple a tots els qui han estat membres del govern en la darrera legislatura per tal que puguin fer les reflexions que considerin oportunes a l’acte de cloenda de legislatura. Alhora, l’alcaldessa ha comminat als assistents a participar en els actes que es celebraran aquest cap de setmana a La Garriga.

Marc Bellmunt

Article anterior“Bulbena, Idees Clares”, eslògan de la campanya del PSC
Article següentPremiats del 12è Concurs de Punts de Llibre de la Biblioteca
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.