L’Escolania Parroquial Sant Esteve interpretarà “Membra Jesu Nostri”

0
135

Aquest Divendres Sant l’Escolania Parroquial Sant Esteve de La Garriga interpretarà l’extraordinària cantata Membra Jesu Nostri de Dietrich Buxtehude (1680). La peça serà interpretada a les 12:00h del matí a l’Església de Sant Esteve de Granollers, dins la III Temporada de Música Sacra; i al vespre a la Garriga, en el concert de la Contemplació de la Creu, del qual se n’han celebrat ja una desena d’edicions. Sota la direcció de l’organista i musicòleg Bernat Cabré, actual president de la Federació Catalana de Pueri Cantores, i amb la participació d’un conjunt instrumental de corda i orgue, l’Escolania interpretarà aquesta obra, en la qual Buxtehude, un dels mestres de Bach, musicà un poema atribuït a Sant Bernat de Claravall (o en tot cas, a un altre monjo cistercenc) i que repassa cada un dels membre sofrents de Jesús crucificat:

peus, genolls, mans, costat, pit, cor i testa. És una obra preciosa i poc coneguda, una de les composicions vocals sacres més completes i de més alta volada de les que conformen el prolífic corpus vocal clàssic. Condensa subtilesa, complexitat compositiva, cromatisme i emotivitat en una composició de perfecció magistral. Us convidem, doncs, a gaudir d’aquesta peça meravellosa.

 

Cantata “Membra Jesu Nostri”, de Dietrich Buxtehude.

Escolania Parroquial Sant Esteve, conjunt instrumental de corda i orgue (Vicenç Prunés, organista titular de l’Església de Sant Esteve de Granollers)

Dirigits per Bernat Cabré i Cercós

– Divendres Sant, 22 d’abril de 2011; Església Parroquial de Sant Esteve de Granollers, 12:00h. Dins la III Temporada de Música Sacra

– Divendres Sant, 22 d’abril de 2011; Església Parroquial de Sant Esteve de la Garriga, 21:30h. Contemplació de la Creu.

Escolania Parroquial Sant Esteve


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.