L’Escolania Parroquial Sant Esteve interpretarà “Membra Jesu Nostri”

0
Membra_Jesu_Nostri_2011

Aquest Divendres Sant l’Escolania Parroquial Sant Esteve de La Garriga interpretarà l’extraordinària cantata Membra Jesu Nostri de Dietrich Buxtehude (1680). La peça serà interpretada a les 12:00h del matí a l’Església de Sant Esteve de Granollers, dins la III Temporada de Música Sacra; i al vespre a la Garriga, en el concert de la Contemplació de la Creu, del qual se n’han celebrat ja una desena d’edicions. Sota la direcció de l’organista i musicòleg Bernat Cabré, actual president de la Federació Catalana de Pueri Cantores, i amb la participació d’un conjunt instrumental de corda i orgue, l’Escolania interpretarà aquesta obra, en la qual Buxtehude, un dels mestres de Bach, musicà un poema atribuït a Sant Bernat de Claravall (o en tot cas, a un altre monjo cistercenc) i que repassa cada un dels membre sofrents de Jesús crucificat:

peus, genolls, mans, costat, pit, cor i testa. És una obra preciosa i poc coneguda, una de les composicions vocals sacres més completes i de més alta volada de les que conformen el prolífic corpus vocal clàssic. Condensa subtilesa, complexitat compositiva, cromatisme i emotivitat en una composició de perfecció magistral. Us convidem, doncs, a gaudir d’aquesta peça meravellosa.

 

Cantata “Membra Jesu Nostri”, de Dietrich Buxtehude.

Escolania Parroquial Sant Esteve, conjunt instrumental de corda i orgue (Vicenç Prunés, organista titular de l’Església de Sant Esteve de Granollers)

Dirigits per Bernat Cabré i Cercós

– Divendres Sant, 22 d’abril de 2011; Església Parroquial de Sant Esteve de Granollers, 12:00h. Dins la III Temporada de Música Sacra

– Divendres Sant, 22 d’abril de 2011; Església Parroquial de Sant Esteve de la Garriga, 21:30h. Contemplació de la Creu.

Escolania Parroquial Sant Esteve


Article anteriorTradicional plantada de rosers del PSC
Article següentGertrudis actuarà a Plaça Catalunya per Sant Jordi
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.