El Proper dijous 28 d’abril tindrà lloc, a les 19,30 h. al Teatre Auditori de Granollers, l’acte de presentació de resultats del projecte educatiu MILLOREM, en el que han participat 12.224 alumnes de secundària de la comarca del Vallès Oriental.
ORIGEN DEL PROJECTE
Els professors/es i membres que formem L’Associació Educativa i Formativa TBCLASS pensem que l’educació és cosa de tots (pares, professors, institucions, empreses…) i que cadascú ha de posar el seu granet de sorra en l’aprenentatge de les persones, ja siguin joves o adultes.
Entre els seus objectius (article 2 dels Estatuts) figura “Promoure i realitzar activitats de caràcter formatiu i investigació educativa“. Davant la preocupació per la situació educativa actual, des de
El Projecte “MILLOREM” té l’objectiu de detectar les causes que provoquen el fracàs escolar existent a l’etapa de secundària i introduir mesures que facilitin l’aprenentatge dels alumnes.
Aquests alumnes que estan cursant l’ESO d’aquí un breu període temps entraran a formar part del teixit productiu, i és necessari formar-los com a ciutadans i no únicament com a consumidors. En aquesta línia, cal ajudar als nois i noies que pateixen situacions de fracàs escolar per evitar que caiguin en situacions d’exclosió social i laboral. Per tant, és urgent fer una aposta seriosa per tractar d’evitar-lo abans que es produeixi.
Si millorem el nivell educatiu millorarem social i laboralment
COMPROMESOS amb els JOVES del PRESENT…
… els PROFESSIONALS del FUTUR
Els últims anys han aparegut informes d’avaluació del sistema educatiu tant a nivell nacional com internacional (Informe PISA, Informe Fundació Jaume Bofill…) amb uns resultats no gaire satisfactoris malgrat els esforços que s’estan realitzant sobretot per part de la comunitat educativa. ¿Per què aquests informes no reflecteixen una millora de la situació? ¿Quines són les principals causes de baix rendiment acadèmic a casa nostra?
La investigació ha tingut en compte variables que intervenen en la pràctica educativa i que fan d’aquesta una oportunitat per l’aprenentatge dels alumnes.
Respecte els qüestionaris que han realitzat als alumnes, s’ha intentat explorar de forma detinguda les diferències existents entre els diferents nivells d’edat, centrant-nos en les diverses variables que intervenen en el procés d’ensenyament.
Serà important, doncs, utilitzar els resultats de l’estudi de manera formativa, és a dir, que permetin introduir les mesures de suport i reforç que siguin necessàries, així com els ajustos que permetin prevenir possibles solucions de fracàs escolar.
De l’enquesta realitzada pels alumnes es van derivar unes activitats que es van treballar a l’hora de tutoria per tal de donar major sentit al projecte. Així, les tècniques d’estudi, els conceptes d’esforç i motivació, les activitats extraescolars, el futur professional, etc. seran temes principals de debat d’aquestes activitats.
El projecte s’ha presentat al Departament d’Ensenyament, Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental i Institut de Ciències de l’Educació perquè tinguessin constància de la seva existència.
LES DADES DEL PROJECTE
Coordinador Projecte: Antoni Argent (professor de secundària)
Data inici: octubre 2.010
Públic analitzat :alumnes de secundària (
Total enquestes realitzades: 12.224
Total centres de secundària que han participat: 52 (95%)
El projecte ha tingut el suport de l’Institut de Ciències de l’Educació de
Estabanell Energia, Igràfic, Fundació Espavila, GJM, Bopla, Finques Can Font, Centre Aula, Abolafio, serveis i mateniment, Grafix ,