Un pou d’aigua garriguenc en terres de Jordi Mas, al Camerun

0
pou_ECOLE_MADA_01

Fa pocs dies ha entrat en funcionament un pou d’aigua potable a la zona de l’escola de Madà, un barri de Makary, el poble de l’extrem nord de Camerun on el missioner garriguenc Jordi Mas, mort el novembre de 2010, tenia la seva parròquia. El pou s’ha pogut fer amb els 4.000 euros aportats pels garriguencs que van comprar el llibre Retrats de garriguencs il.lustres, una biografia il·lustrada d’11 personatges de la Garriga, entre les quals Jordi Mas, que tenen el reconeixement oficial dels ajuntaments  des dels anys trenta del segle passat fins ara.

Els autors del treball, que formen l’associació La Garriga secreta, van destinar tots els guanys que anés generant el llibre a l’obra camerunesa de Jordi Mas. Així, el mes de setembre li van fer entrega dels primers beneficis: 4.000 euros que ja s’han convertit en aquest pou d’aigua potable tan necessari per a aquest barri de Makary. El pou és artesià i té aigua a una profunditat de 45 metres. Equipat amb una bomba manual, es poden treure 2.500 litres cada hora.

En tota la zona de Madà, on hi ha l’hospital de referència de la regió fundat fa anys per Jordi Mas i el metge Giuseppe Maggi, fins ara no hi havia cap més altre pou. Aquestes terres extremes de Camerun, amb temperatures que arriben als 43 graus, pateixen una sequera extrema i l’aigua potable és importantíssima per a la vida humana i animal i imprescindible per a la curació de moltes malalties que pateixen els habitants de la zona.

El llibre Retrats de garriguencs il.lustres es pot comprar per 20 euros a les llibreries de la Garriga. Tots els beneficis que se’n vagin traient continuaran destinant-se a l’obra que va deixar Jordi Mas en terres de Camerun, a través de l’ONG Ajut i Solidaritat Makary-Blangoua. El dia de Sant Jordi, aquest llibre solidari estarà a les parades del carrer juntament amb un altre treball dels mateixos autors: La Garriga secreta 2.  

Article anteriorVII Festival Primavera Poètica
Article següentInauguració de l’exposició Bosc de Mots
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.