Teresa Freixes presenta el llibre “La vida quotidiana a Catalunya (1936-1945)”

0
presentaci_vida_quotidiana

Dimecres dia 13 ha tingut lloc la presentació a la Garriga del darrer llibre de l’historiador vallesà Cèsar Alcalà La vida quotidiana a Catalunya (1936-1945) a càrrec de la Dra. Teresa Freixes, catedràtica de Dret Constitucional a la UAB, la qual va valorar especialment l’aportació documental que l’autor fa de la normativa que van implantar els diversos partits polítics i organitzacions sindicals, al marge la legalitat republicana que reiteradament va ser vulnerada a la reraguarda pels mateixos que deien defensar aquell règim.

Tant la presentadora com l’autor del llibre van posar èmfasi en el fet que la gent del carrer va viure en una situació d’opressió i de misèria continuada entre 1936 i 1945, amb l’única diferència que van canviar els opressors: durant la guerra van ser els anomenats “incontrolats” i durant el primer franquisme la repressió dels dissidents va anar a càrrec del propi règim totalitari amb l’eficaç col·laboració dels militants falangistes.

Després d’un debat entre el públic sobre la manera com s’han aplicat les polítiques de recuperació de la memòria històrica a nivell general i a la Garriga, en acabar l’acte es va anunciar que l’autor continuarà la seva recerca sobre el dia a dia dels catalans, amb l’objectiu d’arribar a 1975, en dos llibres futurs, que també editarà Malhivern, atès l’èxit de vendes obtingut per l’obra Guerra i repressió al Vallès Oriental que va editar ara fa un any, del qual se n’han venut mil cinc-cents exemplars només a la nostra comarca.

A la fotografia: Teresa Freixes i Cèsar Alcalà

Article anteriorCiU de la Garriga presenta la seva llista electoral
Article següentPLAT DEL DIA – Per què ens agrada “menjar fora”?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.