En el marc de les relacions institucionals que la Fundació Universitària Martí l’Humà ha establert amb el Monestir de Santa Maria de Poblet, gràcies a les quals durant el proper mes d’agost la FUMH organitzarà allà diversos cursos de formació del professorat, dilluns dia 12 d’abril, cinquanta persones que participen en el Programa Coneguem Catalunya es van desplaçar al Monestir, on van ser rebuts pel Pare Abat i van visitar les seves instal·lacions, en especial la tomba del rei Martí l’Humà i l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià on van poder gaudir d’una visita exclusiva a càrrec de la seva directora Sra. Montserrat Catalán, que fou també secretària del President.
La visita a l’Arxiu Tarradellas adquireix una significació molt especial, en especial per a les persones que, en el marc de la FUMH, investiguen determinats aspectes de la memòria històrica relacionats amb les activitats de la Generalitat des de 1931 a 1980.
Durant la visita es va avançar en les relacions amb l’ajuntament de Vimbodí, amb el qual la Fundació Universitària Martí l’Humà té previst col·laborar activament en la projecció nacional del Museu del Vidre i en un projecte d’aprofitament de l’energia que aquesta instal·lació genera. Aquí hi ha la darrera persona que practica la tècnica de bufar vidre, tal com durant segles s’ha fet, i l’Aula de Promoció Cultural de la FUMH ha previst incorporar aquesta activitat en el projecte de Museus Vivents que està elaborant amb la finalitat d’afavorir la transmissió generacional de les feines artesanals que estan en perill d’extinció a Catalunya.
Foto 1: El pare abat de Poblet, amb el vicepresident, el director i el responsable de l’Aula de Promoció Cultural de la FUMH.
Foto 2: La directora de l’ Arxiu Tarradellas, Sra. Montserrat Catalán, amb diversos membres de la FUMH.
Foto 3: Els membres del programa Coneguem Catalunya de la FUMH, fotografiats davant la tomba del rei Martí l’Humà a Poblet.