Acord vol recuperar complicitats entre entitats i Ajuntament

0
Acord_LOGO_01

Una regidoria de Cultura que detecti les necessitats de la vila i que busqui complicitats en el teixit social i l’esperoni per articular-les és el primer objectiu de la candidatura d’Acord per La Garriga en aquest àmbit. Així es va exposar a la trobada sectorial de Cultura celebrada al Patronat, on hi va assistir gent implicada amb l’activitat escènica i cultural de la vila. Albert Benzekry, número dos de la llista que encapçala Jordi Perales, va posar a debat els tres eixos sobre els que s’han elaborat les propostes del grup de treball d’Identitat on, entre d’altres, hi ha plasmades les experiències de dos exregidors de Cultura: Xavier Moya (independent per CiU) i Oriol Ramon (Esquerra).

Les propostes de Benzekry, historiador i gestor cultural, es basen en tres eixos: patrimoni, entitats i equipaments.  El primer d’ells, tant el patrimoni material com el social, és la base per treballar la identitat del poble: “Es pot explicar la història del país amb tot el que hi ha al poble, i per això no ens podem acontentar només en dir que ho tenim”. Per ell, fins ara s’ha explicat de “forma esfilagarsada”. Entre les runes romanes i les torres modernistes, va dir, cal teixir un discurs que arribi tant a la població local –amb especial incidència a l’escolar– com a la de fora, optimitzant els recursos i equipaments de promoció turística i econòmica que es tenen a l’abast. Benzekry també va reivindicar que l’Ajuntament, a través d’acords amb el Bisbat, pugui actuar en la difusió i conservació del conjunt patrimonial de la Doma.

Nota_de_premsa_Acord_12-04-2011En el terreny de la relació entre les associacions i l’Ajuntament, Acord ha recollit la sensació general que l’actual Ajuntament les convoca, bàsicament, per parlar d’assumptes burocràtics i de les dificultats d’ús de les instal·lacions. El públic present va manifestar que algunes companyies locals de teatre i de dansa utilitzen equipaments de poblacions properes, que els donen més facilitats. A l’hora de trobar solucions a la limitació d’hores de tècnic escènic, des del públic es va suggerir la col·laboració amateur o la formació de persones que pertanyen a les companyies perquè es puguin fer càrrec de l’equipament. Aquestes mancances fan que les entitats considerin que “més enllà de tenir subvencions o no, hi ha un desencant” amb l’Ajuntament per part del món associatiu, ja que també es troba a faltar una coordinació a l’hora, per exemple, de programar l’agenda cultural. En aquest sentit, es va constatar una promoció insuficient de les activitats, sobretot les programades al Teatre El Patronat.

Finalment, la reunió també va servir per reflexionar sobre el model de la fira d’entitats, que “potser només serveix per ensenyar múscul associatiu”, i es van apuntar idees per enriquir-la, amb la intenció de posar-la en contacte amb el sector econòmic i per promocionar la Garriga a la seva àrea d’influència. Entre d’altres, Benzekry va apuntar de fer una mostra d’arts locals o iniciatives semblants alternades o no amb les edicions biennals de la fira d’entitats.

Acord per la Garriga

Article anteriorNota de premsa d’Acord
Article següentAlba Ballús, al teatre Romea
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.