La bona gestió en matèria econòmica

0
Alex_Valiente_03

El dimecres 30 de març va ser dia de plenari, el penúltim de la legislatura i, a aquestes alçades, la propaganda electorl, s’accentua. Si la LOREG prohibís la demagògia política, més d’un/a ja estaria denunciat/da.

Un dels punts importants d’aquest plenari va ser el tancament del pressupost del 2010. Un any que es tanca (gràcies a l’acompliment del Pla de Sanejament i al treball, sobretot, dels tècnics municipals) amb un superàvit de 66.000 €. I tot i això, el nostre municipi no s’ha aturat, tal i com profetitzaven alguns polítics a l’inici de l’any passat. Ens deien que no podríem cobrir la despesa municipal, que no recaptaríem tants ingressos i, per tant, profetitzaven també un desastre econòmic sense poder acomplir el pressupost municipal.

Doncs bé, finalment aquestes previsions no s’han produit i el govern municipal  ha pogut tirar endavant un pressupost municipal en una conjuntura com la que s’està patint, no només el municipi de la Garriga, sinó el món sencer. Una crisi econòmica que ens està afectant a tots però que, gràcies a la bona gestió, ha representat uns números positius a la Garriga.

I és que algun dels partits polítics que conformen el plenari tenen poca memòria històrica i no recorden els tancaments de legislatura que van haver-hi quan ells estaven al govern. Recordem que al 2003 el resultat del pressupost de la Garriga era nefast, amb un endeutament del 100% sobre el pressupost total del nostre consistori, arribant quasi al 110% que permet com a màxim la legislació vigent.

Ara, tot i la gestió municipal que han fet els governs d’esquerres a la Garriga, amb tota l’obra de govern, s’ha arribat a baixar aquest endeutament fins el 55% amb el qual es tanca el pressupost del 2010. Això vol dir que l’endeutament de l’Ajuntament de la Garriga, en 8 anys, s’ha rebaixat en uns 4 milions d’€. Aquests no són números bons per a l’oposició, ja que asseguren que en temps de crisi no s’està fent res per a rebaixar la pressió fiscal.

Com estem veient a l’actualitat, no és una prioritat dels partits d’esquerres rebaixar els impostos. Els governs d’esquerres, el que fan és repartir equitativament els recursos municipals. Les esquerres no volem més endeutament públic. El que volem és poder repartir aquests recursos econòmics i fer polítiques socials, mentre que la dreta redueix els ingressos a canvi de reduir les prestacions socials, impulsant centres educatius concertats o mútues privades, i deixant de banda la Sanitat o l’Educació Pública de Qualitat.

El govern de la Garriga n’és un exemple. El nostre govern no ha deixat de fer acció de govern i seguirem fent-la mentre el ciutadà ens doni la responsabilitat de fer-ho. No farem falses promeses. D’això en sap molt la dreta catalanista, que fa jocs de mans per a enredar al ciutadà quan ho necessita i després l’enreda per amagar la seva nul·la gestió.

De moment, a la Garriga hem aconseguit una rebaixa del 45% del deute públic sense aturar el poble i transformant-lo per al nostre futur!

Article anteriorResultats dels equips de l’Olímpic del 2 i 3 d’abril
Article següentNou disc de Gertrudis
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.