Per una millor gestió dels residus

0
Frederic_Moreno_03

Vull transcriure notes del Fòrum Estratègia Catalana Residus Zero:

“A Catalunya s’ha fet una primera ordenació en la gestió de residus, amb uns resultats deficients en reducció i aprofitament de recursos. Això ha de canviar. Com més residus i contaminació, més cura hem de tenir de l’ús excessiu de recursos abocats. Hem de dissenyar una política industrial i una ordenació de la distribució i el consum.

Hi ha directrius internacionals sobre sostenibilitat, i dissenyades per una estratègia de l’Europa de 2020, que indiquen que el progrés econòmic es faci de la forma més eficient pel que fa al tractament dels recursos naturals i, com a objectiu, en els programes d’actuació ambiental de la UE, política econòmica i medi ambient han d’anar del bracet. Tot això ens porta a buscar un objectiu: prevenció i gestió sostenible i eco eficient dels recursos, assolint objectius de benestar general i salut mediambiental. Hem d’estar units per evitar la generació de residus i el rebuig amb destinació a tractaments finalistes (abocadors i incineradora) cap a una gestió de materials i una producció i consum sostenibles”

La política municipal ha d’ estar impregnada de sensibilitat ambiental i reduir al màxim les emissions. No acceptem que s’introdueixin noves emissions en el territori, com la futura planta incineradora de residus de la Garriga. El sentit comú demana  reduir al màxim les emissions no provocant-ne de noves.

Cal empènyer  tothom cap a l’aplicació del residu zero. Cal que hi treballin les administracions, empreses i consumidors. Cal anar en compte amb els discursos exacerbats que diuen que si cremem tota la brossa del país salvarem energèticament Catalunya i Espanya. Cal anar en compte amb els discursos interessats que no reciclem res que generi electricitat.

La crisi no val per creure que tot s’hi val. Cal invertir en prevenció per estalviar els efectes posteriors. No a la incineració!! Sí al reciclatge!! Ara toca als partits de la Garriga manifestar-se sobre què volem, si una política mediambiental sostenible o un nyap a l’entrada del poble, com deia el regidor d’Urbanisme, “que sigui visitat com una mostra d’identitat de la Garriga... un monument…”.

Article anteriorResultats dels equips de l’Olímpic del 26 i 27 de març
Article següentCinc fotògrafs garriguencs exposen a la Marineta de Mollet
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.