Inauguració del Centre de Visitants

0
centre_visitants_1

El dissabte 26 de març es va inaugurar el renovat safareig, convertit ara en Centre de Visitants. Tal com explicava La Garriga Digital el setembre passat , el safareig ha estat reformat per a acollir un centre de visitants (ideat per l’empresa de museografia DIGIT) del que en surten diversos itineraris per a conèixer diferents àmbits de la història garriguenca. Val a dir que la remodelació del safareig s’emmarca dintre de la reurbanització de l’espai de la Plaça Mossèn Jaume Oliveras i la recuperació del riu Congost com a element integrat dintre de La Garriga.

centre_visitants_6Així les coses, sota el sol que va acompanyar tota la inauguració s’hi va reunir una petita multitud de curiosos, entre els que es trobaven membres tant del teixit associatiu com polític del poble. L’encarregat d’obrir l’acte va ser el Sr. Quim Fornés en qualitat de regidor d’Acció Territorial, Turisme i Patrimoni. Sota l’atenta mirada d’un figurant caracteritzat de Manuel Raspall, Fornés va recordar als assistents el caràcter històric de l’emplaçament, indicant que es va construir originàriament en democràcia, durant la II República, per a fer un servei al poble i que, de la mateixa manera, també en democràcia, ha estat recuperat perquè els garriguencs se’l facin de nou seu. El regidor va encoratjar els visitants a fruir d’un equipament “pel poble i per a qui el vulgui conèixer” i va agrair el finançament del projecte a la Generalitat i als fons de la Fundació Europea pel Desenvolupament Regional.

centre_visitants_2Seguidament, el regidor Miquel Pujol va prendre la paraula i va explicar l’actuació realitzada a la part externa de l’edifici, declarant que “el resultat és millor fins i tot que l’esperat” i felicitant a l’arquitecte encarregat del projecte, Ferran Blancafort.

Al seu torn, l’alcaldessa Neus Bulbena es va dirigir als assistents tot demanant-los que facin del Centre de Visitants “no només un espai per a la història, sinó també per a la vida” i reivindicant el caràcter d’espai de socialització dels safareigs tradicionals. L’alcaldessa, alhora, va agrair a totes les associacions i particulars el material aportat per a la elaboració del museu del Centre, especialment a la Fundació Maurí, que ha aportat un extens arxiu fotogràfic i el disseny original del reixat de la porta, que ha estat meticulosament duplicat per a la rehabilitació de l’espai.

centre_visitants_4En darrer lloc, mentre els assistents eren atesos per figurants vestides de minyona que els raspallaven la roba “com a record del Sr. Raspall”, l’historiador Joan Garriga, representant de l’associació “La Garriga Secreta”, va fer el que seria el darrer parlament de l’acte;
Va explicar breument l’origen del safareig i va elogiar la utilitat i agilitat d’exposició del museu que s’hi ha establert. Garriga va er interromput en plena intervenció per dues actrius disfressades de bugaderes que, airades perquè al safareig ja no s’hi pot rentar roba, se’ van endur literalment perquè que les ajudés a fer la bugada al riu. En aquest ambient distès, amb més actors repartint un refrigeri als assistents, es van obrir les portes del Centre de Visitants que, de moment, obrirà els caps de setmana. Tanmateix, l’Ajuntament es planteja que obri més dies si resulta econòmicament sostenible.

Text i fotografies: Marc Bellmunt

Article anteriorÈxit de la I Jornada SEK Business
Article següentOrdre del dia del Ple ordinari del 30 de març
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.