Acord té l’educació com a prioritat

0
acord_educaci

La promoció i enfortiment dels vincles entre l’entorn cultural i social de la Garriga i el món educatiu són una de les prioritats de Govern per a la candidatura d’Acord a les properes eleccions municipals. Així es va apuntar a la reunió sectorial celebrada el dijous 24 de març amb persones vinculades amb el món educatiu (pares i mestres, bàsicament). El grup de treball que ultima els eixos del programa d’Acord també va recollir les impressions dels assistents. La comissió d’educació està formada, entre d’altres, per Albert Benzekry, Cristina Portavella, Montse Vila, Meritxell Anglada, Montse Lapuerta i Oriol Ramon.

Benzekry, número dos de la llista que encapçala Jordi-Eduard Perales, va presentar les línies del seu projecte en aquesta àrea. La voluntat d’Acord és desenvolupar un “currículum de poble” realitzat de manera transversal pels serveis de cultura, patrimoni, medi. Per Benzekry, els estudiants garriguencs han de tenir l’oportunitat de “conèixer el medi per a una educació completa”, per la qual cosa proposa dos instruments bàsics per assistir els educadors: uns fitxes patrimonials d’utilitat i també l’ús d’eines de les TIC (tecnologies de la informació i comunicació) com a fonts de documentació i de treball.

Per la seva part, Oriol Ramon, exregidor d’Educació per Esquerra, va apuntar la necessitat d’un Ajuntament “proactiu” en el paper de l’educació, malgrat la manca de competències municipals en aquest àmbit. Per la seva part, Perales va esbossar les propostes educatives d’Acord, candidatura que té l’ensenyament com a prioritat pressupostària, així com Benestar i Patrimoni. L’alcaldable també va avançar que el seu programa inclou l’elaboració d’un Pla de manteniment consensuat amb els centres; enfortir els serveis de suport educatiu amb suport de l’Ajuntament (atès que les administracions competents no ofereixen aquest serveis); desenvolupar programes tranversals d’activitats juntament amb centres i AMPES; redefinir les necessitats de formació professional i cicles formatius conjuntament amb la societat civil i els centres; i la reserva de sòl per a la construcció d’equipaments educatius. Per Perales, cal “trobar formes eficients de gestionar una de les partides més importants de les despeses de l’Ajuntament”.

Acord per la Garriga

Article anteriorDel voler al poder
Article següentEls membres d’Unió Democràtica de Catalunya de la Garriga abandonen el partit
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.