Si caus, aixeca’t

0
Frederic_Moreno_02

El dilluns 21 de març vaig estar en la presentació del programa “Reinicia’t torna a emprendre”, una iniciativa que han pres quatre entitats catalanes (CECOT, CTAC-UGT, PIMEC i TRADE (CCOO)) que i té com a objectiu donar suport a empresaris que han tingut una experiència empresarial traumàtica i que ha suposat un fracàs.

Aquest nou projecte innovador ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i té com a objectiu desenvolupar estratègies i metodologies innovadores de suport a l’emprenedoria i l’ocupació, que podran ser utilitzades pel conjunt d’entitats de la xarxa INICIA.

Hi ha persones empresàries i autònomes que han viscut una experiència empresarial fallida i, així com en l’àmbit anglosaxó el fracàs es considerat una experiència i no pas un factor negatiu, en el nostre país no és així. Aquesta iniciativa el que pretén és donar confiança i recursos necessaris per tornar a emprendre un nou negoci o bé incorporar-se al món laboral.

El projecte recull 4 actuacions:

1. Crear la metodologia d’acolliment a les persones empresàries i emprenedors que han viscut una experiència empresarial fallida.

2. Difusió del projecte per a aconseguir un canvi cultural amb referència al fracàs com a element negatiu.

3. Atenció i assessorament de les persones autònomes i/o empresàries o per tal de donar suport i acompanyament en el procés de tornar a emprendre o bé poder insertar-se en l’àmbit laboral

4. Difondre els casos d’èxit de les persones ateses al projecte per a què serveixin d’exemple per a d’altres persones que es troben en una situació semblant.

Va presidir l’acte el President Mas, el qual van posar d’exemple després de les dues vegades que es va presentar per a ocupar el càrrec de la Presidència de la Generalitat fet que, a la fi, ha aconseguit. També va haver-hi una amena xerrada de Xavier Gabriel, propietari de la Bruixa d’Or, que va exposar les seves experiències de fracassos i èxits.

Iniciatives com aquestes poden ajudar a millorar el teixit empresarial tan danyat per la crisi.

Podeu trobar més informació a reiniciat.cat

Article anteriorPactes postelectorals
Article següentMarcatge en zona del 21 de març
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.