Alumnes del SEK debaten al Senat

0
logo_sek

A partir d’avui dimarts dia 15 i fins dijous dia 17 de març, s’està celebrant a Madrid la V Trobada Sekmun sota el títol “Diàleg per a la convivència”, un projecte educatiu i cultural, autoritzat per la ONU i organitzat per la Institució Educativa SEK conjuntament amb la Universidad Camilo José Cela (UCJC) i UNICEF. El seu principal patrocinador és el Banc Santander –Santander Universitats-.

En aquesta edició hi participen més de 300 alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat dels col·legis SEK i dels col·legis internacionals convidats. D’entre tots, destaca la participació de 31 alumnes provinents del Col·legi SEK Catalunya ubicat a la Garriga. A més, enguany, el secretari general, és Marc Chica, alumne de SEK la Garriga.

Durant aquestes tres jornades, els participants es divideixen en diferents òrgans i reflexionen i treballen sobre temes d’actualitat internacional de l’agenda de la ONU. Aquest any sobre la protecció de la societat civil en els conflictes armats, el dret de la infància a rebre una educació bàsica, la violència contra la dona, els drets humans en els territoris àrabs ocupats, o la situació a Haití.

SEKMUN és un simulacre del Model de Nacions Unides aplicat a l’educació, en el que alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat, actuen com a delegats de diferents països i defensen les seves postures en les qüestions plantejades. Tot, a través de tècniques d’oratòria, debat i negociació per arribar a solucions que resolguin els conflictes.

En aquesta V edició,  participen conjuntament amb els Col·legis SEK, altres centres convidats com són:  Virgen de Europa, International College of Spain, British Council, National College of Computer Science, i Secondary School No 25 de Rumanía i, desde Ghana, SOS-HGIC i United nations Youth Association of Ghana.

La preparació dels alumnes participants en tècniques de persuasió, oratòria, debat i negociació, redacció i investigació, es porta a terme durant tot el curs escolar amb ponències d’experts i el treball dels professors. Tot amb la clara idea que la millor manera de resoldre els conflictes és sempre a través del diàleg i no de la violència.

Per què aplicar-ho a l’ensenyament

Doncs perquè el model de Nacions Unides SEKMUN no és només una pràctica pedagògica sinó un reforç positiu en els valors de respecte, dignitat, llibertat i solidaritat. Implica, a més, la introducció transversal en l’educació de les habilitats tècniques indispensables pel futur professional dels alumnes, com ara l’oratòria, la reflexió, la crítica, el debat, la investigació i la redacció.

Les jornades es poden seguir en directe a través de diferents medis socials i, també, de la web del SEk www.sek.es

Article anteriorClasse de cuina – Parlem d’arrossos (proposat per l’Elisabeth i en Jan)
Article següentSolidaritat Catalana per la Independència s’articula a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.