Alumnes del SEK debaten al Senat

0
161

A partir d’avui dimarts dia 15 i fins dijous dia 17 de març, s’està celebrant a Madrid la V Trobada Sekmun sota el títol “Diàleg per a la convivència”, un projecte educatiu i cultural, autoritzat per la ONU i organitzat per la Institució Educativa SEK conjuntament amb la Universidad Camilo José Cela (UCJC) i UNICEF. El seu principal patrocinador és el Banc Santander –Santander Universitats-.

En aquesta edició hi participen més de 300 alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat dels col·legis SEK i dels col·legis internacionals convidats. D’entre tots, destaca la participació de 31 alumnes provinents del Col·legi SEK Catalunya ubicat a la Garriga. A més, enguany, el secretari general, és Marc Chica, alumne de SEK la Garriga.

Durant aquestes tres jornades, els participants es divideixen en diferents òrgans i reflexionen i treballen sobre temes d’actualitat internacional de l’agenda de la ONU. Aquest any sobre la protecció de la societat civil en els conflictes armats, el dret de la infància a rebre una educació bàsica, la violència contra la dona, els drets humans en els territoris àrabs ocupats, o la situació a Haití.

SEKMUN és un simulacre del Model de Nacions Unides aplicat a l’educació, en el que alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat, actuen com a delegats de diferents països i defensen les seves postures en les qüestions plantejades. Tot, a través de tècniques d’oratòria, debat i negociació per arribar a solucions que resolguin els conflictes.

En aquesta V edició,  participen conjuntament amb els Col·legis SEK, altres centres convidats com són:  Virgen de Europa, International College of Spain, British Council, National College of Computer Science, i Secondary School No 25 de Rumanía i, desde Ghana, SOS-HGIC i United nations Youth Association of Ghana.

La preparació dels alumnes participants en tècniques de persuasió, oratòria, debat i negociació, redacció i investigació, es porta a terme durant tot el curs escolar amb ponències d’experts i el treball dels professors. Tot amb la clara idea que la millor manera de resoldre els conflictes és sempre a través del diàleg i no de la violència.

Per què aplicar-ho a l’ensenyament

Doncs perquè el model de Nacions Unides SEKMUN no és només una pràctica pedagògica sinó un reforç positiu en els valors de respecte, dignitat, llibertat i solidaritat. Implica, a més, la introducció transversal en l’educació de les habilitats tècniques indispensables pel futur professional dels alumnes, com ara l’oratòria, la reflexió, la crítica, el debat, la investigació i la redacció.

Les jornades es poden seguir en directe a través de diferents medis socials i, també, de la web del SEk www.sek.es

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.