7è viatge cultural de la FUMH: La Itàlia Padanna

0
davant_del_sepulcre_de_dante_a_ravenna

Per setè any consecutiu, l’Aula Oberta de la FUMH va organitzar una sortida cultural a la regió de la Itàlia Padana, visitant, entre els dies 2 i 6 del proppassat mes de març,  les ciutats de Bologna, Ravenna, Mantova i Ferrara. 

 L’objectiu era doble: d’una banda, conèixer l’evolució històrica i artística d’aquesta interessant zona banyada a l’antigor pel riu Po, en llatí Padus, i, de l’altra, rememorar les figures literàries de dos grans poetes, Virgili i Dante. 

Acompanyaven el grup, integrat per 23 persones, Carles Buenacasa, professor d’Història Antiga a la UB i Joan Sariol, catedràtic de llengua i literatura gregues i vicepresident de la FUMH.
E
n tot moment, els dos professors responsables van anant desgranant les vicissituds més notables que emmarcaven el devenir històric de totes i cadascuna de les poblacions: la prehistòria i la cultura etrusca  (ss.VIII-III aC), des de la fundació de Roma fins a la crisi del segle III dC, el Baix Imperi romà (235-476 dC) i l’època de les invasions (476-552 dC), la Itàlia bizantina (536-751) i longobarda (568-774), Carlemany i la fundació del sacre Imperi Romanogermànic, les ciutats com a potències històriques en el Nord d’Itàlia, fins al procés d’unificació d’Itàlia assolit entre el 1861 i 1870.
A la població de Ravenna el grup va visitar, entre altres notables propostes, el Mausoleu de Dante. En aquest emocionant marc, es va glossar la figura del genial poeta. També, a la ciutat de Mantova, i davant del monument del poeta Virgili, els integrants van tenir ocasió d’escoltar i rememorar el record de La Garriga, 11 de març 2011.

Per més informació podeu contactar amb: Joan Sariol

938 605 060

Per a més informació podeu contactar amb: Joan Sariol

938 605 060

Article anteriorCursa de fons de Les Tortgugues
Article següentFronteres
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.