Pregunta sense resposta

0
CiU_01

Tal i com es detalla en  l’article Crònica del Ple de 23 febrer de 2011 el nostre grup municipal va adreçar a la Sra. Bulbena una pregunta oral que tenia com a finalitat conèixer quan i com es restabliria el trànsit de vehicles per la zona del centre del poble. La nostra pregunta no va ser contestada.

El Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l’Ajuntament de la Garriga diu textualment: Pregunta és qualsevol qüestió plantejada als òrgans de govern. Les preguntes plantejades oralment en el transcurs d’una sessió han de ser generalment contestades pel seu destinatari en la sessió següent, sens perjudici que s’hi pugui donar resposta immediata. Arreu, s’entén que una pregunta oral no es contesta al moment quan aquesta implica la necessitat de cercar una informació i/o unes dades de la que en aquell precís moment no es disposa i fa impossible donar una resposta immediata. Arreu, s’entén que una pregunta oral es pot contestar si es disposa de la informació. Per tant, no és el ROM el culpable de que la nostra pregunta no fos contestada, sinó la poca voluntat de l’equip de govern a respondre.

Tot plegat no deixaria de ser una anècdota si dos dies després del Ple Municipal no ens aixequéssim llegint un correu electrònic de la Sra. Bulbena responent a la nostra pregunta a l’hora que també podíem llegir en El 9 NOU la mateixa resposta. Com dèiem, tot plegat hagués quedat en una anècdota sinó consideréssim que la Sra. Bulbena ha ignorat als representants polítics, doncs enlloc de contestar públicament la pregunta d’un grup municipal, efectuada durant un Ple retransmès en directe per Radio Silenci, ha optat unilateralment per parlar d’un tema d’interès a través d’El  9 NOU.

No és la primera vegada que els grups municipals ens assabentem d’importants decisions de l’equip de govern a través dels mitjans de comunicació sense cap mena de debat o consulta prèvia. Després de mesos d’obres i polèmiques, després de mesos escoltant a la Sra. Bulbena dient que tindria en compte a tothom, ens trobem novament amb fets consumats i exclosos no tan sols del debat sinó de la mínima cortesia de ser informats sense necessitat de preguntar.

Mentrestant, seguim sense pla de mobilitat i improvisant les decisions, i ens preguntem si l’equip de govern, en tots aquests mesos, no ha tingut temps per consensuar la ubicació del mercat setmanal o el sentit dels carrers.

Posats a explicar anècdotes, citarem novament de manera textual el que diu el ROM sobre les preguntes del públic al final del Ple: Finalitzades les sessions ordinàries del Ple municipal, s’ha d’establir un torn de preguntes per al públic assistent sobre temes concrets d’interès municipal general. Les intervencions del públic han de ser escrites en un imprès que l’Ajuntament ha de facilitar per redactar la pregunta. Com es pot veure, en cap lloc diu que el públic no pugui formular personalment les seves pròpies preguntes.

 Grup municipal Convergència i Unió de la Garriga

Article anteriorEl Dia Internacional de la Dona, a la Garriga
Article següentMocions estèrils
Treballem pel nostre poble. #LlibertatPresosPoliticsiExiliats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.