Mocions estèrils

0
Santi_Vigas_01

Als plens de l’Ajuntament trobem moltes vegades punts com “Moció de suport al poble X pel terrible succés que sacseja a …”, fet que no és exclusiu dels ajuntaments, sinó que també els trobem al Parlament de Catalunya o al Parlamento Español. Jo no és que estigui en contra de solidaritzar-se amb altra gent o amb altres pobles que viuen una situació dramàtica, però dubto de la seva importància i la seva eficiència.

M’explico: de què serveix que l’Ajuntament tingui un punt en el Ple on ens solidaritzem amb el poble, per exemple libi? Quina és la finalitat, a banda de simbòlica? El poble libi se n’assabentarà d’aquest suport? Es fa un enviament de diners o recursos per pal·liar aquesta crisi? Jo ho desconec, però crec que no.

Aleshores, arribats a aquest punt, em vénen moltes preguntes al cap: per què gastem temps discutint o parlant sobre un tema que no té un resultat pràctic? No és simplement un joc hipòcrita on fem veure que ens preocupem per un poble de qui a nivell pràctic no en tenim cura? Què pretenem amb aquestes mocions? Jo crec que pretenem quedar bé. Però encara més enllà: podem solidaritzar-nos amb unes morts, com és el cas ara de les causades per una dictadura, mentre aquesta dictadura ha anat saltant-se els Drets Humans sistemàticament durant els darrers lustres? No ho hauríem d’haver fet abans? Mentre nosaltres gastem una benzina el 15% de la qual la comprem a Líbia, no estem fent un acte de perpetuació d’allò que estem ara condemnant? Jo segueixo sense veure-ho clar.

I encara una mica més: com és que col·laborem, acceptem i mantenim a dictadures com la Kim Jong-Il a Corea del Nord, Hugo Chávez a Veneçuela o el Sultà Muda Hassanal Bolkiak a Brunei? És que el seu poble oprimit no mereix una moció de suport contra la dictadura que els oprimeix? O el fet és que aquestes dictadures ens donen uns rèdits econòmics tals amb el seu petroli i el seu urani que no permeten fer aquestes mocions?

Jo, personalment, crec que aquestes mocions són estèrils, innecessàries i que ens fan perdre un temps durant els plens que podríem aprofitar per parlar de coses més pràctiques, però sobretot, per a mi són un insult a la intel·ligència global per oportunistes i per hipòcrites.

Article anteriorPregunta sense resposta
Article següentUna Lliga d’Hivern d’allò més emocionant
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.