Mocions estèrils

0
179

Als plens de l’Ajuntament trobem moltes vegades punts com “Moció de suport al poble X pel terrible succés que sacseja a …”, fet que no és exclusiu dels ajuntaments, sinó que també els trobem al Parlament de Catalunya o al Parlamento Español. Jo no és que estigui en contra de solidaritzar-se amb altra gent o amb altres pobles que viuen una situació dramàtica, però dubto de la seva importància i la seva eficiència.

M’explico: de què serveix que l’Ajuntament tingui un punt en el Ple on ens solidaritzem amb el poble, per exemple libi? Quina és la finalitat, a banda de simbòlica? El poble libi se n’assabentarà d’aquest suport? Es fa un enviament de diners o recursos per pal·liar aquesta crisi? Jo ho desconec, però crec que no.

Aleshores, arribats a aquest punt, em vénen moltes preguntes al cap: per què gastem temps discutint o parlant sobre un tema que no té un resultat pràctic? No és simplement un joc hipòcrita on fem veure que ens preocupem per un poble de qui a nivell pràctic no en tenim cura? Què pretenem amb aquestes mocions? Jo crec que pretenem quedar bé. Però encara més enllà: podem solidaritzar-nos amb unes morts, com és el cas ara de les causades per una dictadura, mentre aquesta dictadura ha anat saltant-se els Drets Humans sistemàticament durant els darrers lustres? No ho hauríem d’haver fet abans? Mentre nosaltres gastem una benzina el 15% de la qual la comprem a Líbia, no estem fent un acte de perpetuació d’allò que estem ara condemnant? Jo segueixo sense veure-ho clar.

I encara una mica més: com és que col·laborem, acceptem i mantenim a dictadures com la Kim Jong-Il a Corea del Nord, Hugo Chávez a Veneçuela o el Sultà Muda Hassanal Bolkiak a Brunei? És que el seu poble oprimit no mereix una moció de suport contra la dictadura que els oprimeix? O el fet és que aquestes dictadures ens donen uns rèdits econòmics tals amb el seu petroli i el seu urani que no permeten fer aquestes mocions?

Jo, personalment, crec que aquestes mocions són estèrils, innecessàries i que ens fan perdre un temps durant els plens que podríem aprofitar per parlar de coses més pràctiques, però sobretot, per a mi són un insult a la intel·ligència global per oportunistes i per hipòcrites.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.