El Dia Internacional de la Dona, a la Garriga

0
ladonaqueescolumpia

Aquest divendres 4 de març comencen els actes de celebració del Dia Internacional de les Dones, que enguany vol centrar-se en les dones creadores que durant tan de temps, i fins i tot en l’actualitat, han restat silenciades o ignorades. Si hi pensem un instant, ens adonarem que coneixem, que hem estudiat o que hem pogut apreciar les obres de molt poques, poquíssimes, creadores o intel·lectuals. El mateix passa en qualsevol àmbit de la vida pública. Una mostra més del silenci que ha rodejat la vida de les dones en tota la història del món. El dijous 10 de març es farà un cinefòrum al cinema Alhambra en relació a aquesta qüestió, il·lustrat amb la pel·lícula “Séraphine”.

Però per apropar el tema i actuar en positiu, comencem la celebració amb la inauguració de tota una sèrie d’exposicions d’artistes locals: pintores, dibuixants i fotògrafes que exposaran els seus quadres a diferents bars, cafès i restaurants del municipi.

Aquesta idea va néixer després d’una “pluja d’idees” per intentar encabir el màxim nombre d’obres de la gran quantitat d’artistes que viuen al poble.

Hem de dir que el que més il·lusió ens ha fet és que la idea ha tingut una gran acceptació entre els locals i les artistes des del primer moment. Els establiments (Ca la Mila, El bar del Teatre, el Tricaté, El Traster, el Restaurant Cos, la Pizzeria D’Arbois, l’Illot i Criteri)  van acollir de seguida la idea amb entusiasme, sense problemes ni complicacions, i les artistes (Alba Ballús, Anna Boldú, Bàrbara Partegàs, Berta Noguera, Blanca Olóndriz, Carmina Monfort, Caterina Roca, Elena Montagut, Ester Peris, Fina Tuneu, Francesca Riu, Iolanda Ortiz, Carme Farrerons, Ketti Viñas, Mariona Casas, Marta Castelar, Míriam Garcia, Nàdia Velilla, Núria Alberch, Núria Saura, Núria Segura, Pilar Reig , Rosa Iglesias, Sílvia Navarri, Susanna Tura, Txell Cuspinera i Viqui Amador) van començar immediatament a posar-se en contacte amb els locals i a preparar les obres. Crec que de tot plegat en sortiran només experiències positives, i des d’aquí vull agrair moltíssim la col·laboració  dels locals, de les artistes i  la inestimable ajuda de la Marta Castelar i del Jaume Guardis.

Tanmateix, la celebració del Dia de les Dones no s’acaba aquí, ja que l’Associació Dones d’Ara organitza un col·loqui amb una altra creadora local, Hermínia Mas, amb el títol “De la idea al llibre”; l’Associació “Musulmana activa” organitza la taula rodona “Dona, immigració i crisi”; l’Associació Asilah-La Garriga organitza, com cada any, l’”Homenatge des del Cor”, i, des de l’àrea de Polítiques d’Igualtat, organitzem un taller de salut i creativitat que serà conduit per l’Elena Castelar.

Us convidem a participar i gaudir d’aquesta celebració!!

 

Patricia Astorga

Regidora de Polítiques Socials i Igualtat

Article anteriorLa Garriga ret homenatge a Josep Catalan
Article següentPregunta sense resposta
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.