La Garriga ret homenatge a Josep Catalan

0
homenatge_catalan

A les onze del matí i al gimnàs de l’Escola Giroi es reuniren avui molts garriguencs per a donar un sentit homenatge a Josep Catalan, que moria dijous passat a l’edat de cinquanta anys, a l’Hospital Clínic de Barcelona.

L’acte ha omplert el gimnàs de l’Escola Giroi amb tota la gent dempeus per a donar un darrer acomiadament a Catalan. Entre els presents hi havia membres de la Societat Coral Aliança, de Via Oberta, de la vida política del poble i garriguencs que coneixien l’homenatjat, tots visiblement afectats.

L’acte ha comptat amb les paraules de Jordi Oliveras, que ha destacat de Catalan la seva “pertinença, fidelitat i amor” als valors culturals de Catalunya, conceptes que, per a ell, personalitzava, tot explicant que li havia fet entendre que “només des de la implicació es pot defensar el que s’estima”. També s’ha pogut escoltar un fragment de l’emissió de Ràdio 7 Vallès en record seu, emès avui mateix al matí.

Seguidament, un dels membres de la Coral Aliança ha recordat el significat que tenia Josep Catalan per a l’Associació, els viatges que havien fet junts i les converses que havien mantingut, deixant en el seu cor, i en cada concert, una profunda admiració. Alhora, els membres de Via Oberta han dedicat un sentit condol a la família, recordant les fites assolides gràcies a la ajuda de Catalan i el seu carisma personal.

Després d’aquests parlaments la Coral Aliança ha entonat “Flors de maig”, d’Anselm Clavé, una de les cançons preferides de Catalan. Acabat un aplaudiment sentit i emotiu a la actuació de la Coral, el fill de Catalan s’ha dirigit als assistents recordant el seu pare com un home “apassionat per la vida”, que ha deixat empremta en molts, i ha clos l’acte declarant “et trobarem molt a faltar, tirarem endavant i estaràs orgullós de nosaltres”.

“La campana a plegar toca

lo deber complirem ja

El descans cerquem joiosos

en la pau de nostres llars”

La Maquinista, J.A. Clavé.

Text i fotografia: Marc Bellmunt

Article anteriorLa Setmana Blanca
Article següentEl Dia Internacional de la Dona, a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.