La Garriga ret homenatge a Josep Catalan

0
164

A les onze del matí i al gimnàs de l’Escola Giroi es reuniren avui molts garriguencs per a donar un sentit homenatge a Josep Catalan, que moria dijous passat a l’edat de cinquanta anys, a l’Hospital Clínic de Barcelona.

L’acte ha omplert el gimnàs de l’Escola Giroi amb tota la gent dempeus per a donar un darrer acomiadament a Catalan. Entre els presents hi havia membres de la Societat Coral Aliança, de Via Oberta, de la vida política del poble i garriguencs que coneixien l’homenatjat, tots visiblement afectats.

L’acte ha comptat amb les paraules de Jordi Oliveras, que ha destacat de Catalan la seva “pertinença, fidelitat i amor” als valors culturals de Catalunya, conceptes que, per a ell, personalitzava, tot explicant que li havia fet entendre que “només des de la implicació es pot defensar el que s’estima”. També s’ha pogut escoltar un fragment de l’emissió de Ràdio 7 Vallès en record seu, emès avui mateix al matí.

Seguidament, un dels membres de la Coral Aliança ha recordat el significat que tenia Josep Catalan per a l’Associació, els viatges que havien fet junts i les converses que havien mantingut, deixant en el seu cor, i en cada concert, una profunda admiració. Alhora, els membres de Via Oberta han dedicat un sentit condol a la família, recordant les fites assolides gràcies a la ajuda de Catalan i el seu carisma personal.

Després d’aquests parlaments la Coral Aliança ha entonat “Flors de maig”, d’Anselm Clavé, una de les cançons preferides de Catalan. Acabat un aplaudiment sentit i emotiu a la actuació de la Coral, el fill de Catalan s’ha dirigit als assistents recordant el seu pare com un home “apassionat per la vida”, que ha deixat empremta en molts, i ha clos l’acte declarant “et trobarem molt a faltar, tirarem endavant i estaràs orgullós de nosaltres”.

“La campana a plegar toca

lo deber complirem ja

El descans cerquem joiosos

en la pau de nostres llars”

La Maquinista, J.A. Clavé.

Text i fotografia: Marc Bellmunt

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.