Passar Comptes

0
Santi_Vigas_01

Des de ja fa força temps la gent de La Granja vol passar comptes amb la gent que els governa, fet que és molt visible darrerament tant als plens municipals, a les audiències de la Ràdio com directament aquí, a La Garriga Digital. La gent ja no es conforma amb un “voto i que facin el que vulguin”, sinó que ara és més conscient que mai que gestionen els seus diners, que prenen decisions que els afecten i volen que tant en les despeses com en les decisions clau es tingui en compte la seva opinió.

És allò tan amanit de “la participació”. Si més no hem avançat, ja que ara tots en parlen i pocs hi creuen, pas previ a que en parlin i hi creguin. En general, sobre tots els temes cabdals (ja ho sabem tots: estació, biomassa, reforma del centre) el que es discuteix és més la forma que el fons. Possiblement hi haurà un percentatge similar de gent que vol la biomassa com la que no (l’eterna lluita ecologia-economia), pot haver-hi un percentatge de gent similar a la que li agraden les reformes del centre o que no (sobre l’estètica sempre hi ha discrepàncies), o gent que vol l’estació aquí o allà… però quins són aquests percentatges? No ho sabem, perquè ningú ens ho ha preguntat. Com que només fan soroll els que estan en contra, no sabem mai si n’hi ha que estan a favor ni quants en són, perquè aquests no s’organitzen. Ningú és tant beneit d’exposar-se a fer la “Plataforma per l’Eliminació del Sauló” o la “Unió Cremem les Naus per la Biomassa” a risc de crear un veritable cataclisme ciutadà.

Des de fa temps es demana que ens escoltin, que puguem dir-hi la nostra amb una participació “real” i que, de la mateixa manera, els polítics s’enfrontin a allò que van proposar, allò que van fer i allò que prometen pel futur. Que les decisions no siguin un “decideixo i em tanco al despatx, que ja passarà la marea” ni que tampoc els caps visibles dels partits s’ho mengin tot. Ni tampoc que l’oposició simplement s’hi oposi pel fet de ser oposició, sinó que, si és positiu per a tots, no té perquè estar-ne en contra… però clar! Fem tacticisme polític abans que fer el millor pel poble. En això el període pre-moció en va ser un exemple claríssim: vàrem perdre un any pel bloqueig de l’oposició que, per a més INRI encara era de bonança i es podien fer coses. Els tres següents han sigut de desastre econòmic i el temps perdut ja no l’hem recuperat.

És per això, perquè tots responguin del que han fet i ens expliquin què faran, desitgem que La Garriga Digital.cat reculli la proposta d’organitzar un debat que s’ha fet en aquest espai. Estarem expectants per saber com es desenvolupa tot plegat, però si aconseguim aquest acte, la democràcia en el nostre poble haurà fet una passa molt important: la gent podrà donar la seva opinió als que manen i aquests podran contestar i explicar totes les seves actuacions.

A aquest acte democràtic només s’hi pot negar qui tingui alguna cosa a amagar.

Article anteriorLa disgregació electoral i la Setmana Blanca
Article següentEl pilot Marc Guasch, homenatjat
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.