Retallada a l’educació

0
Xavier_Fortuny_01

Edu.ca’t, la nova secció d’educació. La Garriga Digital.cat està d’estrena. Neix una nova secció (edu.ca’t) a càrrec d’en Xavier Fortuny, estudiant de pedagogia i veí de la Garriga de tota la vida, que parlarà i tractarà temes d’educació vinculats al municipi i també d’altres més generals però que afectin al nostre poble en major o menor mesura.

A més, també hi trobarem articles diversos amb un fons pedagògic per tal d’informar de fets importants i d’ajudar a la gent que hi estigui interessada. No seran de caire instructiu sinó merament d’opinió, però que també podran donar al lector l’oportunitat de reflexionar.

Així doncs, estem convençuts que aquest apartat ajudarà a créixer La Garriga Digital.cat i l’enriquirà tot oferint als nostres lectors noves informacions i opinions sobre una temàtica tan important en la nostra societat a la qual, fins ara, no  li hem donat la importància que es mereixia. Desitgem que aquesta col·laboració sigui per molt de temps.

La Garriga Digital.cat

Retallada a l’Educació

Aquests últims dies hem vist com la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, vol prendre mesures dràstiques contra les escoles i els instituts tot i esmentar que l’educació és una prioritat. No obstant això, aclareix que “ser prioritat no vol dir que no es vegi afectada per les circumstàncies actuals, però segueix sent una prioritat” i per això vol establir una retallada preventiva d’un 20% dels pressupostos dels centres. Aquesta retallada aniria encaminada cap a necessitats com la llum, la calefacció o la neteja. En una compareixença al Parlament, Rigau ha ratificat que la tisorada serà preventiva fins que no s’estableixi el pressupost de la Generalitat pel 2011.

A més a més, la crisi tindrà efectes en més temes com ara la congelació de l’1×1 a les aules, només es cobriran el 50% de les baixes laborals, es reduiran les places dels professors de secundària i es filarà prim en les inversions i, per tant, continuaran els barracons. Per si no n’hi havia prou, tot això succeeix quan el nombre d’alumnes continua creixent.

Un dels propòsits d’aquest nou govern es lluitar contra el fracàs escolar però, al meu parer, veig inviable aquesta lluita si no disposem de capital ni dels recursos suficients per a aconseguir-ho i més quan cada cop es prenen decisions poc encertades. L’educació és un tema complex que requereix esforç i dedicació i on s’han de tenir present molts factors i agents. No pot ser que es pretengui millorar el nostre sistema educatiu si cada cop sorgeixen més impediments. És quelcom contradictori. Necessitem invertir en educació, deixar de fer retallades i, sobretot, tenir paciència. Si realment es vol combatre contra les males notes dels estudiants, els partits polítics haurien de consensuar un sistema educatiu eficaç i no pas que a cada nou govern hi hagués un canvi per l’educació del nostre país.

L’educatiu és un sistema més important del que sembla i està, implícitament o explícitament, a cada racó de la societat. És cert que la crisi està afectant i molt el nostre territori però segueixo creient que cal fer esforços en aquest àmbit ja que una educació de qualitat ens pot fer sortir d’aquesta situació econòmica i no només això, sinó que és una assegurança de vida de cara al futur.

Article anteriorOdre del dia del proper Ple Municipal
Article següentMarcatge en zona del 18 de febrer
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.