El galliner (II)

0
Santi_Vigas_01

Doncs sembla que el galliner que van instal·lar a la plaça de l’Església comença a estar una mica revoltat. Fins ara el tenim tal com el vàrem explicar mínimament al primer article d’opinió de La Granja, però si allò ja era un guirigall, el que treu el cap ara que estem en precampanya sembla encara més divertit.

De tots els que tenim ara sembla que no en desapareixerà gairebé cap, però també sembla que hi haurà encara més gallines, amb el que el sarau fa pinta de ser històric. Comencem a veure qui tenim (per ordre de representació, que no se’m titlli de partidista):

Gallina taronja: Aquesta és la que, amb tants partits i partidets, i alimentada amb el pinso de les eleccions al Parlament, s’està engreixant molt i molt i apunta a que manarà en el galliner.

Gallina vermella: Tot i que va dir que no es tornaria a presentar, sembla que ningú li vol continuar el “marrón” en el que ha ficat al poble i el partit. Després de posar el municipi potes amunt (literal i figuradament) s’haurà de menjar els propers quatre anys, tot apunta que des de l’oposició, i suposo que força calladeta després de tot el que ha fet.

Gallina lila (el color era per posar-li algun, m’ha semblat bé posar-li el dels bitllets de 500€): Doncs aquesta és la més estrambòtica. El partit que va sortir amb globus d’ERC ha vist que de futur no en té gens com a EiLG ja que no han fet res de profit, han tingut una visibilitat nul·la al govern (que no sé jo si això no és un avantatge, aquest cop) i, a més, les poques coses que havien de fer per encàrrec, com la urbanització de la zona de La Bòbila, no han estat capaços de tirar-ho endavant (sota la meva opinió, gràcies a Déu). Vist que no tenien res a pelar han decidit apropiar-se de les sigles de Solidaritat catalana per la Independència (SI) a veure si aquella gent (poc polititzada, sobretot a nivell local) pica i se’n poden aprofitar per seguir escalfant cadira a l’Ajuntament. Jo si fos de SI m’emprenyaria, però cadascú sabrà el que es fa.

Gallina verda: Aquests sempre floten. Tenen una base molt consolidada i, per molt que hagin estat al govern que ha aprovat la Planta de Biomassa, que s’hagin omplert la boca amb una participació que després no han escoltat per res, que hagin convertit el poble en un seguit de carrils-bici buits i gastat els diners absurdament posant plaquetes de bombes (moltes d’elles mal ubicades), seguiran amb els seus votants. Li han canviat la cara al líder (no fer-ho hauria estat com casar-se amb una guineu) per un que no sé si és pitjor que el primer… li donaré el benefici del dubte.

Gallina groga: Aquesta és la única gallina que desapareix i s’integra en un altre projecte més gran i amb un abast més municipalista… després en parlarem. Aquesta gallina ha decidit fer botifarra a tanta lluita de partits i després de la moció de censura va decidir fer una oposició força sensata… dins de lo sensats que poden ser els polítics.

Pollet: Aquest, no sé si és per la seva joventut o què, però la veritat és que pateix alguna cosa semblant a l’esquizofrènia. Primer no vol pactar amb ningú com a promesa electoral bàsica en el seu programa (i que per això un servidor la va votar), més tard fa una moció de censura hipnotitzat per ves a saber què, després surt del govern amb excuses peregrines i deixa l’ajuntament en minoria. Es torna a presentar, però després del que ha fet té pinta que perdrà força vots (almenys un segur).

Gallina blava: Ui aquesta! Com sempre, a la seva. Va dient, va fent, sap que no té res a pelar i que ningú vol parlar amb ella, així que trauran el seu regidoret i a seguir fent d’oposició silenciosa (en Broch encara en deia alguna, de tant en tant, i he de reconèixer que alguna d’interessant, que venint del PP no està malament).

Gallina divergent: Aquest sí que té pinta que s’ha quedat més sol que la una. Després de sortir de CiU fart amb la Budó (les raons les ha donat sobradament) ara es troba que no pot fer ús de les sigles del partit, però tampoc hi pot tornar. Té pinta que faci el que faci no té gaires possibilitats de fer res, a no ser que aconsegueixi el suport dels autònoms de la Garriga, que tant defensa.

I ara les novetats (a banda de SI que no ho és, de novetat, sinó els EiLG acaparant sigles):

Les CUP: Aquests es van fent grans i, tot i que la seva base principal d’operacions i decisions són l’Illot, comencen a articular-se. Com a tot grup jove els falta organitzar-se una mica millor, però hi té gent que en un futur poden fer coses interessants. Són gent activa i cares que de segur hem vist en els col·lectius juvenils. Amb uns anys més de maduració poden fer coses, ara per ara encara els falta experiència per fer una llista amb cara i ulls. Si s’acabessin presentant aglutinarien el vot més jove local, però seria encara una altra força independentista a concórrer i, per tant, a atomitzar aquest sector.

Acord: Titllada de “marca blanca” de Reagrupament i ERC (i que tant s’ha desmentit), sembla que ha intentat ser una cosa així com “el partit dels millors“ a la garriguenca. Pel que es va veure a la presentació, i a falta de confirmació amb les llistes, ha aconseguit aglutinar a gent del poble que no volia saber res d’ERC però en canvi volia treballar per la Garriga. Estem a l’espera de veure qui són i si, a banda d’en Perales, la resta són gent d’ERC o són realment garriguencs independents. Si són ERC poquet faran, si són un seguit de gent preparada pot ser una bona opció.

Doncs vinga, a falta de saber si s’hi presentaran PxC, Alternativa de Govern (el partit de la Montserrat Nebrera encapçalat per l’ex-PP Broch) o qualsevol altre que tingui ganes d’apuntar-se a la festa.

Article anteriorLa Garriga, l’Ametlla, el Figaró, Tagamanent i les Franqueses signen de nou el conveni del Pla C17
Article següentCurs d’optimisme conscient
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.