Biomassa així no, com sempre

0
ICV_logo

Una vegada més, en el darrer plenari del mes de gener hem votat en contra de la modificació urbanística del sector B8 Can Tamayo, feta per encabir la incineradora.

Des de l’inici d’aquesta modificació urbanística sempre hem dit el mateix: que no hi estàvem d’acord, pel fet que és per encabir la incineradora que es vol instal·lar. Els propietaris necessitaven ampliar l’ocupació del sector, insuficient amb el 3% aprovat en el pla general del 2001, per guanyar lloc per instal·lar la incineradora. Ara s’ha passat a una ocupació del 30%.

No som contraris a altres activitats que s’hi realitzen com el desballestament de vehicles o el tractament de runes, i fins i tot la producció de pèl·lets per a usos tèrmics. Per la qual cosa hauríem tingut una actitud receptiva si la modificació s’hagués demanat per actualitzar aquestes activitats, tot millorant l’entorn ambiental.

És paradoxal que els grups que van aprovar l’actual pla general d’urbanisme: CiU, PSC,ERC i PP estiguessin disposats a modificar-lo, a proposta particular, mentre que nosaltres que vam ser els únics que hi vam votar en contra, defenséssim la seva aplicació. Nosaltres sempre hem dit que per promoure habitatge protegit estaríem disposats a modificar-lo.

La nostra oposició es basa en el model de planta que es vol instal·lar, ja que la considerem massa gran i massa a prop de nuclis habitats. La nostra desconfiança del projecte s’ha confirmat quan en l’aprovació del Departament de Política Territorial de la Generalitat es descriu textualment la proposta com “una planta de cogenera­ció de potència tèrmica amb l’objecte de generar energia a partir del tractament de residus”, la paraula biomassa no apareix enlloc. Hem d’afegir que en el text refós aprovat en el ple, no queda clar l’ús exclusiu de la biomassa forestal, obrint la porta a la possibilitat de cremar altres residus. També són confusos altres possibles usos del sector com: una benzinera, restauració, magat­zems al detall…

Ara ens queda el recurs jurídic per continuar oposant-nos, en el que col·laborarem amb la Plataforma Antiin­cineradora del Congost.

 

Grup municipal ICV la Garriga

Quim Fornés, regidor portaveu.

Patrícia Astorga, regidora

Article anteriorTunísia, Egipte i nosaltres
Article següentEl nou centre de la Garriga no arriba a l’aprovat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.