Trobada de corals per la Candelera

0
coral_aliana

El poper diumenge 6 de febrer i a partir de les sis de la tarda l’Església de Sant Esteve acollirà el Concert de la Candelera, organitzat per l’Escolania parroquial de Sant Esteve, que enguany arriba a la desena edició. Aquesta iniciativa va sorgir en motiu de la celebració del 20è aniversari de la fundació de l’Escolania i, des de llavors, any rere any, les corals garriguenques s’han anat trobant en aquest concert que posa fi al cicle de Nadal.

Aquest concert tindrà un significat especial per dues de les corals amb més tradició de la Garriga, ja que una, l’Escolania Parroquial celebra el seu trentè aniversari i l’altra, la Societat Coral l’Aliança, celebra el seu seu centenari. Volen oferir als espectadors un petit pessebre musical, i per això es combinaran les peces que cada cor interpretarà amb una petita narració que ens transportarà a cada una de les figuretes que posem al pessebre i a la història de Nadal. A més a més de l’Aliança i l’Escolania, participaran al concert la Coral Ariadna, el Cor Sarabanda, el Cor Gospel Joy, la Coral Flors de Tardor i el Cor Americantus.

El Concert de la Candelera d’enguany, a més a més, serà un acte solidari, ja que es realitzarà en favor de Mans Unides. L’objectiu és donar a conèixer i recollir fons per al projecte que està duent a terme l’organització a l’Amèrica Llatina, concretament a Bolívia. El projecte s’executa al municipi de Chaqui, un dels menys desenvolupats de tot el departament andí de Potosí. D’aquesta actuació se’n beneficiaran 742 persones d’onze comunitats rurals del municipi. El projecte pretén millorar el nivell d’ingressos econòmics de les famílies camperoles, a través d’oferir-los suport tècnic i logístic en el desplegament de capacitats de producció de fruita.

Així doncs, aquesta festa és la que posa punt i final al cicle de nadal de les corals amb una sessió de cançons nadalenques i, per aquells que es preguntin el per què a principis de febrer encara es parla de Nadal, cal saber que el dia de la Candelera era la data en la qual, temps enrere, es desmuntaven els pessebres de les cases i que, és per això, que totes les corals garriguenques es troben per a fer un darrer concert de Nadal.    

Fotografia: La Coral Aliança, que celebra el seu centenari, participarà en el concert.

Article anteriorEl Centenari de la Coral l’Aliança, al Patronat
Article següentKibor grava un vídeoclip a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.