El femer (amb perdó)

0
Santi_Vigas_01

Si una cosa tenim a La Granja és que som escatològics, i sent d’una nació amant del caganer, el patufet i de fer cagar el tió podem dir que som molt catalans. Nosaltres, però, anem molt més enllà: ens caguem en tot i tirem merda al primer que passa.

Que la Garriga és un poble on es viu la política al carrer és públic i notori. Si ens remetem a les participacions electorals es veu estadísticament; si baixem a peu de carrer (ja sigui real o virtual) encara es veu més clar. El que passa és que el que abans semblava més aviat una conversa raonable ara s’ha convertit en un guirigall més digne d’aparèixer a Tele5 que als mitjans de comunicació local. A la que algú diu alguna cosa ja en té tres que se li tiren a sobre, a la que un diu que li agraden les obres del centre té el risc de morir lapidat (ara que han tret algunes llambordes s’ha d’anar al tanto), els que estan a favor de la biomassa disparen a matar contra els que no i viceversa… Gent! Una mica de calma!

Estic d’acord en què l’equip de govern actual ha fet coses molt malament, de males maneres, amb xul·leria o personalismes, d’esquena al poble, però nosaltres no hem d’entrar a aquest joc perquè no és el nostre. A mi em comencen a fer llàstima els que manen ara (ostres tu! Mai m’hauria pensat que diria això!) i subscric el que diu per aquesta web un noi/senyor anomenat (cas que no sigui un pseudònim) Rafa: que a en Fornés cada cop que obra la boca li tiren en cara tot, encara que no tingui res a veure amb el tema tractat. Però em fan llàstima perquè, en el fons, defensen la seva manera de veure el poble; amb tots els matisos, amb tots els seus errors, amb tota la seva falta d’autocrítica… amb tots els peròs que, jo el primer, els hi puguem posar.

Jo sóc el primer en criticar el que no m’agrada, en posar el dit a l’ull, però tampoc cal entrar en desqualificacions personals de l’estil “sou el pitjor que ha passat a aquest poble” o “vosaltres si que sou una desgràcia”. Que no m’agrada el riu? Doncs ho dic! Però és el riu que no m’agrada i la gestió que se n’ha fet, però bé que ho han intentat, de millorar-lo! Que en Fornés s’ho ha pres com una cosa personal i ha inundat tots els mitjans locals amb una explicació del que s’ha fet? Doncs genial! Almenys significa que dient les coses i raonant-les s’aconsegueix que es moguin o contestin. Si jo hagués penjat una pancarta dient “Fornés malparit, el riu està podrit” hauria fet més gràcia, possiblement, però només hauria servit per tirar-li merda i no deixar-li rebatre uns arguments que no hi són, en la pancarta.

En el fons els humans som humans per la capacitat d’enraonar, tirar merda també ho fan els goril·les.

Article anteriorJornada 11 de la Lliga d’Hivern
Article següentEl Centenari de la Coral l’Aliança, al Patronat
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.