El Centenari de la Coral l’Aliança, al Patronat

0
Aliana_acte_centenari_31-01-2011

El passat dissabte dia 29 de gener, a les vuit del vespre, va tenir lloc al Teatre el Patronat de la Garriga l’acte oficial que inaugurava els actes de commemoració del Centenari de la Societat Coral l’Aliança.

Després d’una breu salutació a càrrec del Sr. Josep Castro, president de l’entitat, i el nomenament de la Sra. Montserrat Roquerols com a padrina d’honor de la Coral, l’historiador Joan Garriga, que va conduir l’acte, va fer la presentació de Santiago Cucurella, director de la Fundació Universitària Martí l’Humà, que va pronunciar la lliçó inaugural fent un recorregut per la història de l’Aliança, bo i contextualitzant la seva explicació amb una aproximació a la realitat de la segona meitat del segle XIX, a la figura de Josep Anselm Clavé i a la filosofia que inspirà la creació de les societats corals.

A continuació va prendre la paraula el Sr. Josep Cruells, president de la Federació de Cors Clavé el qual, durant la seva dissertació, va deixar clar que els valors que van inspirar fa un segle i mig a tantes persones que van impulsar el moviment coral a casa nostra encara són plenament vàlids.

Va acabar el torn dels parlaments l’alcaldessa de la Garriga, Sra. Neus Bulbena, que va felicitar l’entitat i va anunciar que proposaria al ple municipal que li concedís la Medalla d’Honor de la Garriga.

L’acte va acabar amb el lliurament d’insígnies als cantaires els quals, sota la direcció d’Enric Roca, van interpretar acompanyats al piano per Marià Gràcia, diverses peces musicals i l’Himne de la Societat Coral l’Aliança

Article anteriorEl femer (amb perdó)
Article següentTrobada de corals per la Candelera
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.