Recuperació de l’entorn del riu Congost

0
plaf_congost

Després que el col·laborador de la Garriga Digital.cat, Santi Vigas, parlés en el seu darrer article sobre la recuperació del riu Congost per al poble (escrit que va generar un interessant debat entre els lectors de la pàgina web), l’Ajuntament de la Garriga ha emès una nota de premsa en la qual exposa les actuacions que s’han dut a terme en pro de la recuperació del riu Congost i del seu entorn.

En aquest sentit, indica que amb la voluntat de treballar per la recuperació ambiental del riu i d’integrar-lo al poble, i gràcies al finançament del FEOSL (33.000€), l’empresa Vivers de Bell-lloc a realitzat un seguit d’intervencions a partir del projecte elaborat per l’empresa Aprèn (amb seu a Figaró).  

Aquestes intervencions s’han fet en trams concrets del riu, com el que va del túnel de la C-17 al pont de Can Jacob (en aquesta zona s’ha netejat de bardisses i d’espècies no autòctones, i s’ha replantat amb arbres de ribera típics de la zona). Un altre espai on s’ha treballat és el desguàs de Can Borrell, zona que s’ha netejat (s’hi havia fet diversos abocaments), i els ponts de Moranta i Can Noguera. A l’alçada del pont de Can Jacob s’hi ha instal·lat un plafó que informa sobre la flora i la fauna del riu Congost.

Fotografia: OAMC

Article anteriorTot a punt per la Mitja
Article següentMàxima igualtat a la Lliga d’Hivern
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.