La planta de biomassa, altre cop protagonista del ple

0
ple

Com era d’esperar, la planta de biomassa va ser la protagonista principal del Ple del dimecres dia 19 de gener, en el moment que es va aprovar la verificació del Text Refós de la modificació puntual del Pla General al sector B-8, per 13 vots a favor (CiU + PSC + EiLG + ERC + PP) i 4 vots en contra (ICV + GIG + Regidor no adscrit).

Tots els grups que varen votar a favor no es varen estendre en la justificació del seu vot, tret de l’alcaldessa que, davant l’extensa exposició del regidor Frederic Moreno, va recriminar-li que es parlés de la instal·lació de la planta de cogeneració amb biomassa quan el que s’estava fent era aprovar una modificació del Pla General, i no pas una llicència d’activitat. L’alcaldessa també va dir que els garriguencs hem de ser copartíceps amb la gestió dels residus que generem i que s’està intentant posar ordre en un sector de la Garriga que s’està fent responsable de la gestió de residus.

Els grups contraris varen fer les seves respectives intervencions, sovint coincidents; ICV va dir que hi ha coses que no queden prou clares i, per la seva banda, el GIG va argumentar que aquest és un procés viciat des de bon principi i que cada cop que es parla sobre aquest tema no s’esvaeixen dubtes, a més de recriminar a l’alcaldessa que fes demagògia amb la generació de residus i l’acusés de voler confondre, ja que, segons el seu parer, la instal·lació de la planta de biomassa és el motiu principal pel que s’ha engegat aquest procediment, encara que es digui que la modificació del pla general es faci per endreçar la zona i regularitzar les activitats del Grup Tamayo.

El regidor Frederic Moreno va fer la intervenció més llarga, tot recordant que ja fa 3 anys que està en desacord amb s’ha portat aquest tema pel govern. Va reblar que la planta de cogeneració incinerarà altres residus al marge de la biomassa forestal, i va sentenciar que es vol fer del sud de la Garriga el gran centre de gestió de residus del Vallès i que la planta de biomassa n’és només una part. Alhora, esmentà informes de diferents administracions i institucions que no en recomanen la instal·lació, i al fet que l’Ajuntament no n’hagi fet cas.

Altres temes destacats del ple, que ni molt menys varen generar tant debat com el que acabem de descriure, van ser:

  1. Adhesió al conveni de col·laboració de la xarxa RESCAT (Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya) i acceptació cessió d’ús del programa SIPCAT, (suport informàtic policies Catalunya), del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.
  2. Resolució d’al·legacions i aprovació definitiva a nivell municipal de la delimitació de la trama urbana consolidada de la Garriga, que s’aprovà amb els vots a favor de PSC, EILG, ICV i GIG i amb l’abstenció de CiU, ERC, PP i Regidor no adscrit.
  3. Actuacions relatives a l’expedient de permuta de Can Luna. En aquest sentit, tots els grups per unanimitat varen decidir, davant l’incompliment de la permuta signada entre l’Ajuntament i Can Luna, esperar un mes per arribar un acord.
  4. Aprovació per unanimitat l’inici dels tràmits de la cessió definitiva de l’antic CAP a l’Asil Hospital.
  5. Aprovació provisional, per 13 vots a favor (PSC+EILG+ICV+ERC+GIG+Regidor no adscrit) i l’abstenció de CiU, sobre la imposició i ordenació de contribucions especials pel projecte “millora abastament d’aigua a la Urbanització de Can Poi”. En aquest sentit, l’Ajuntament ha rebut una subvenció a tal efecte que cobreix el 80% del cost d’aquest projecte (sense IVA), i vol que el 90% de la resta ho paguin els veïns afectats amb contribucions especials.
  6. Ratificació de la Moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a l’escola, aprovada per la Junta de Portaveus en sessió extraordinària del dia 30 de desembre de 2010, amb els vots a favor de tots els grups tret del PP.
Article anteriorS’acosten els dies més freds de l’hivern
Article següentDe simplificacions i tòpics
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.