Sumar esforços

0
Meritxell_Bud

La crònica del ple dels pressupostos publicada per La Garriga Digital.cat reflecteix amb exactitud la posició de Convergència i Unió alhora de definir els principis bàsics que pensem cal tenir en compte alhora d’elaborar el pressupost municipal i que podem resumir en set punts:

1.- Visió de futur i no tan sols a curt termini.

2.- Definir uns objectius clars i concrets.

3.- Fer un pressupost real.

4.- Aplicar el principi de prudència pel que fa als ingressos.

5.- Austeritat en la despesa però alt nivell d’execució de les partides.

6-. Control rigorós de la despesa especialment en l’apartat d’inversions.

7.- Flexibilitat en la gestió del pressupost però no improvisació.

Si entenem el pressupost municipal com la principal eina de gestió d’un govern, l’aplicació d’aquests principis bàsics és el que permet que aquesta eina sigui veritablement útil i eficaç.

Pel que fa a les prioritats polítiques del nostre, grup vàrem volem destacar durant la celebració del Ple municipal tres punts que pensem són fonamentals:

1.- Desenvolupar una societat civil forta i organitzada.

2.- Disposar de les estructures i els mitjans necessaris  per afrontar el futur de les persones i famílies amb menys recursos.

3.- Actuar en l’àmbit de la dinamització econòmica.

En el marc dels principis bàsics i les prioritats polítiques exposades anteriorment, el grup municipal de Convergència i Unió de la Garriga va traslladar a l’equip de govern diverses propostes que van culminar amb els següents acords tècnics i polítics:

 1. Pel que fa al principi de prudència en la previsió dels ingressos, l’austeritat i el control de la despesa:

– Congelació de  200.000 € del pressupost de despeses a l’espera d’una primera proposta de l’equip de govern en el sentit de quines partides econòmiques seran inicialment bloquejades, partides aquestes que hauran de ser posteriorment consensuades a nivell polític.

– Compromís de no dur a terme cap inversió durant l’any 2011 sense el consens de totes les forces polítiques amb la finalitat d’analitzar la seva necessitat, oportunitat i viabilitat econòmica.

 2. Pel que fa a la necessitat de disposar d’estructures i mitjans de futur en l’àmbit de les polítiques socials:

– Cercar, en un període màxim de dos mesos, un acord definitiu amb la Fundació Asil Hospital per la cessió de l’edifici de l’antic CAP, entenent aquest acord com un pas de futur i de valor afegit des del punt de vista sanitari i assistencial a la Garriga.

 3. Pel que fa a la dinamització econòmica de la Garriga:

Definir de manera consensuada, en un període màxim de dos mesos, un paquet de mesures i actuacions en l’àmbit del foment de l’ocupació i la dinamització industrial i comercial.

– Disposar, de manera immediata, d’un Pla de dinamització dels polígons industrials per poder actuar en aquest àmbit.

– Fer públic i parlar obertament del Pla de viabilitat d’un aparcament en el centre, actualment en mans de l’equip de govern, per preveure actuacions de futur entenent que solucionar el problema de l’aparcament en el centre és una prioritat.

Entenem que aquests acords, reals i palpables, entre l’equip de govern i el nostre grup eren necessaris si realment volem avançar en la línia de millorar la vida del poble i millorar la vida de la gent que hi viu. La necessitat de sumar esforços, vist l’actual context de dificultats en l’àmbit social i econòmic, i els acords assolits amb l’equip de govern van ser les raons que van impulsar al nostre grup a abstenir-nos en la votació facilitant així una clara aprovació dels pressupostos.

A partir d’aquí, ara toca seguir treballant fins l’últim minut per desenvolupar entre tots els acords als que s’ha arribat i ens toca, també entre tots, pujar el llistó dels nostres reptes amb la finalitat de generar en el nostre poble riquesa social, cultural i econòmica.

Meritxell Budó i Pla

Regidora portanveu CIU la Garriga

meritxellbudo@ciulagarriga.cat

Article anteriorEspecial Cap d’Any a Ràdio Silenci
Article següentÈxit de la I Sant Silvestre
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.