Reacció de la CUP de la Garriga a la sentència del TS

0
CUP_LG_logo

CONVOCATÒRIA A LA CIUTADANIA I MOCIÓ DE REBUIG A LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM CONTRA LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA A L’ESCOLA

Les tres sentències del Tribunal Suprem espanyol publicades recentment són un atac contra el poble català, la seva llengua i contra el seu sistema educatiu.

La decisió que obliga la Generalitat a fer servir el castellà com a llengua vehicular a les escoles suposa un greu i perillós retrocés democràtic. És una agressió sense precedents, després de més de 30 anys treballant, amb totes les mancances que imposa l’actual marc jurídic i polític, per a la immersió lingüística i dotar la llengua catalana de l’espai, el respecte i el paper que mereix.

Davant de fets com aquests no podem romandre de braços plegats. És per això que la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) convoca tota la ciutadania a denunciar novament la imposició dels tribunals espanyols, i reivindicar la independència dels Països Catalans com l’única possibilitat per decidir lliurement el nostre futur, i la forma d’organitzar la nostra societat, incloent el nostre sistema educatiu.

Per aquests motius, la CUP La Garriga insta a totes els veïns i veïnes del municipi a la concentració que tindrà lloc a la Plaça de l’Església avui mateix dia 23 a les 19:30; així com anunciar que el proper 24 de desembre, el grup municipal de la CUP presentarà a l’ajuntament de La Garriga, una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a l’escola en la que es demana l’aprovació de diversos punts com són:

1) Manifestar el nostre rebuig i el de l’Ajuntament de La Garriga a la sentència del Tribunal Suprem que significa la fi del sistema d’immersió lingüística a les escoles catalanes.

2) Declarar el nostre convenciment que cal seguir aplicant el mateix model d’immersió lingüística, ja que és el principal instrument per garantir la qualitat de l’ensenyament de la llengua pròpia del país –sense negligir mai el coneixement del castellà-, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, amb independència de la procedència i la llengua d’origen de cadascun dels alumnes.

3) Reclamar la unitat d’acció de les forces polítiques i la societat civil dels Països Catalans a l’hora de mantenir intacte, sense fissures ni adequacions de cap mena, l’aplicació del model educatiu actual.

4) Comunicar aquests acords a la presidenta del Parlament de Catalunya; als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, del Congrés dels Diputats i del Senat; als presidents de l’Associació Catalana de Municipis, i a la Federació de Municipis de Catalunya.

La Garriga, 23 de desembre de 2010

Article anteriorConcentració a la Garriga contra la sentència del TS
Article següentLa Garriga rebutja a la sentència del TS
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.