El futbol sala com a eina social

0
Alex_Valiente_02

Dins de l’agenda esportiva del sap de setmana, ahir vaig viure un dia plenament dedicat al futbol sala. Aquest esport ahir va demostrar que no hi ha barreres que no es puguin trencar. M’explico:

El Pavelló de Can Violí va acollir el tercer Torneig Intercultural de futbol sala. En aquest torneig hi participaven equips formats per les diferents associacions de col·lectius immigrants que tenim representades a la Garriga: un combinat de senegalesos, un altre d’àrabs, un de bolivians i un d’equatorians. A part, també vam tenir la representació del nostre equip de futbol sala, que representava a Catalunya. Va ser un espai on tothom, ja fos d’un col·lectiu o d’un altre, va poder practicar futbol  sala. Després, les noies del CESIB, equip que s’ha creat fa pocs mesos, van fer un partit de futbol sala contra l’Associació Arbolag, que engloba  ciutadans bolivians que viuen a la Garriga.

futsalEl resultat és el de menys, tot i que els combinats de Catalunya van demostrar el seu potencial i el del nostre futbol sala garriguenc, cosa que ens enorgulleix, i van acabar guanyant el torneig. El que més importava era acostar gent de diferents cultures en un mateix projecte i en un espai de germanor, cosa que es va aconseguir.

A la tarda, a l’altre pavelló, el de Can Noguera, aprofitant que la selecció catalana de futbol sala està preparant el Mundial de Colòmbia que es disputa el mes de març, es va realitzar un partit contra la selecció catalana de sords de futbol sala. Aquí es va demostrar que una disminució no priva a ningú de la pràctica de l’esport, i ambdues seleccions ens van fer vibrar a un Pavelló de Can Noguera, amb un centenar de seguidors. El partit va estar presidit per en Jordi Eduardo Aubeso, President de la Federació Catalana de Futbol Sala i el Sr. Benet Muñoz, President de la Federació Catalana de Futbol Sala per a Sords.

Com deia, el futbol sala trenca fronteres socials. Des d’aquest espai vull agrair l’esforç i la implicació del Futbol Sala la Garriga i de la Federació Catalana de Futbol Sala, per fer d’aquest esport, en el dia d’ahir, una eina socialitzadora.

 

Article anteriorBon Nadal des de La Granja
Article següentResultats dels equips de l’Olímpic del 18 i 19 de desembre
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.