Serietat, ordre i rigor

0
Meritxell_Bud

Un cop iniciada la rehabilitació del centre, el desig de tots plegats ha estat que les obres es gestionessin amb eficàcia i acomplint els terminis. Ser eficaç i complir els terminis no té res a veure amb ideologies polítiques però si té a veure amb la capacitat de gestió i amb la responsabilitat.

Tothom ha pogut constatar que els terminis de les obres no s’han acomplert i tothom ha pogut veure que les explicacions que s’han donat al respecte han estat pràcticament inexistents. L’equip de govern tripartit se sent còmode fent discursos polítics de com ha de ser el centre del poble i encara se sent més còmode amb les  baralles internes per veure qui s’emporta els mèrits de l’acció de govern, però quan hi ha problemes tots guarden silenci. Algú ha vist algun escrit del PSC, EILG o ICV demanant disculpes pel retard en les obres o donant algun tipus d’explicació?

No és motiu d’aquest escrit analitzar l’absència de cohesió interna del tripartit garriguenc però si que ho és demanar eficàcia en la gestió i demanar responsabilitat quan les coses no funcionen. També ho és fer una reflexió en veu alta sobre les condicions en que s’han desenvolupat les obres. Deixant a banda que ni vehicles ni persones sabíem mai per on podíem o no podíem passar, ens hem trobat caminant pel centre sense les mínimes condicions de seguretat, compartint l’espai amb camions i màquines de tota mena que treballaven a un pam dels vianants, o ens hem trobat tot tipus de sots sense una mínima senyalització. La seguretat de les persones tampoc té res a veure amb la política però sí té a veure amb l’eficàcia i la responsabilitat. Ja hem dit altres vegades que les obres comporten molèsties, que sempre pot haver-hi imprevistos que és necessari assumir però el que no podem assumir és que els errors de  planificació es repeteixin simplement per que ningú està al cas.

També parlem de planificació i seguretat quan el passat divendres 10 de desembre les obres per asfaltar un petit tram de la Carretera Nova provocaven cues interminables. Cap senyal avisant de la situació o oferint una ruta alternativa mentre dos treballadors de l’empresa constructora, amb més bona voluntat que capacitat i sense els mitjans adequats, feien el que podien per organitzar el caos circulatori i el pas dels desorientats vianants per la zona, i sort en varem tenir de la presència de la Policia Local. Planificar correctament el dia i hora en que cal fer certes actuacions, posar els mitjans necessaris i evitar al màxim les molèsties és el mínim que podem demanar. En tots aquests moments mai vèiem cap membre del tripartit oferint les necessàries explicacions.

Té l’eficàcia i la responsabilitat color polític? No, cap color polític. Hem d’exigir, especialment en moments difícils com els presents, serietat, ordre i rigor. Sí, ho hem de fer. Ens cal un canvi de cultura en la gestió de l’administració pública? Sí, per descomptat. I el que sobretot ens cal és que la ciutadania no tingui la percepció que se li exigeix allò que l’administració no es capaç de complir i que es resumeix en tres paraules; serietat, ordre i rigor.

Article anteriorEl diàleg com a aval
Article següentL’espai de l’esperança
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.