Resultats electorals del 28-N…el tercer en discòrdia

0
Santi_Vigas_01

{jcomments on}Doncs recollint el guant que ens van llençar els de La Garriga Digital als contertulians del programa Especial Eleccions de Ràdio Silenci (gran plaer debatre amb els senyors Cucurella i Moya) jo també faré el meu escrit sobre les eleccions al Parlament en clau local.

 

D’entrada vàrem celebrar la participació més alta al nostre poble que a la mitjana de Catalunya: senyal que aquí hi estem interessats, fet que considero bo… malgrat qui pensi que fem el joc als polítics anant a votar, és la nostra manera de dir que estem en desacord. Jo hi he anat sempre, des que tinc 18 anys, no me n’he perdut ni una, de votació. No per res, simplement ho faig perquè crec que vull que surti qui millor crec que em representarà, donat que algú manarà, intentaré que sigui el que jo prefereixo. D’altra banda, ho faig ni que sigui en memòria d’aquells que van lluitar per a que jo ho pogués fer.

En clau local? Doncs complertament d’acord que hi ha punts de contacte amb els meus companys: fer-ho malament és senyal que et facin fora. Aquí se n’han fet moltes de coses malament, el nivell de crispació i potineria ha estat enorme i la gent, de segur, dirà NO a aquells que no han buscat més que imposar les seves idees en comptes d’escoltar un poble que, per sort, té una mida que permet que tothom sigui escoltat. Estic convençut que la coalició que mana a l’Ajuntament rebrà de valent, però no per coalició, sinó per fer-ho tot d’esquena als seus votants: ICV no podia estar “emparellat” amb un Ajuntament que vol la Planta de Biomassa, no es pot fer oposició des de l’equip de govern… tal i com ha passat amb el Tripartit.

Per altra banda, CiU va quedar com a víctima del vot de censura del PSC i companyia, fet que, havent estat la força més votada, farà que, almenys, mantinguin el vot d’aquells que els van fer confiança i en sumin alguns més. I ERC? Doncs ja abans de les eleccions al Parlament van defensar la idea que calia un acord entre les forces independentistes d’esquerra, intentant aglutinar sota unes sigles diferents “un espai on tothom se senti còmode”: és a dir, fent a nivell local allò que els partits no han aconseguit fer a nivell nacional. És una bona iniciativa d’en Perales i, jo que el conec personalment, sé que és el seu tarannà: buscar els punts d’unió i no els de divorci. Jo estic expectant a saber-ne més d’aquesta iniciativa que em sembla positiva pel poble, si s’acaba concretant.

Com veieu, poc n’extrapolo dels resultats nacionals als locals, ja que a la Garriga vivim la política de prop, estem informats i votarem en clau local, pensant què han fet uns i altres… ah, si! I el PP traurà el seu regidor, com sempre. No crec que multipliquin regidors (ep! Tot podria ser!) ni que Ciutadans tingui representació, ni que PxC tingui gaire a fer a nivell local. I si com sembla les forces independentistes es presenten plegades, el panorama polític a casa nostra, tot i que pot seguir alguna tendència semblant a la del país, no crec que sigui una “fotocòpia reduïda”.

Jo espero expectant els esdeveniments.

Article anteriorTu, jo, i el cinema independent
Article següentLa democràcia, entre el parlamentarisme, els partits polítics i les persones
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.