Les aigües del riu Congost, més netes

0
congost

El riu Congost, que anys enrere -sobretot a la dècada dels setanta- tenia el dubtós “honor” de ser un dels rius més contaminats d’Europa, mica en mica va recuperant la seva salut i rebaixant els índex de contaminació de les seves aigües, sobretot gràcies a la instal·lació de les depuradores al llarg del seu curs.

Un dels indicadors que demostren aquest fet és la proliferació, cada vegada més, de peixos autòctons a les seves aigües, com ho són la bagra o el barb de muntanya. Aquest any se n’han trobat molts més exemplars que en anys anteriors.

El Museu de Ciències Naturals de Granollers fa cinc anys que promou el cens de peixos del Congost, per tal de comprovar quin és l’estat del riu i de la seva fauna. Les dades recollides en els darrers anys demostren que el riu va recuperant la seva salut a poc a poc.

Tot i aquesta bona evolució, val a dir que així com el nombre de peixos autòctons va creixent, no passa el mateix amb el nombre d’amfibis, uns animals molt menys resistents als espais contaminats.

Paral·lelament a aquesta bona notícia, l’empresa Aprèn ha redactat un projecte i s’encarrega de la direcció facultativa de la rehabilitació dels marges del riu Congost, en el seu curs entre el pont de la C-17 i el pont del carrer de Can Noguera.

Aquest projecte, que compta amb el finançament del FEOSL i que té un cost de 32.700 €, pretén millorar els marges del riu segant les canyes i bardisses i aplicant un tractament a base d’herbicides per tal d’evitar la seva proliferació. Alhora, també es retiraran abocaments de terra i zones de formigó i es posarà una nova senyalització amb la voluntat de recuperar l’entorn per a la natura i les persones.

Article anteriorDe la moció de censura a les eleccions al Parlament
Article següentDinar modernista pel centenari de l’Illa Raspall
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.