Dones pioneres a Catalunya

0
pioneres

El passat dissabte dia 6 de novembre es va inaugurar a la Sala d’Art Andreu Dameson l’exposició titulada Dones pioneres a Catalunya, organitzada per l’Associació Dones D’Ara i per l’Ajuntamenta la qual es mostra la trajectòria de Carme Gotarde Camps, Madroñita Andreu, Montserrat Vidal i Barraquer, Carme García de Ferrando, Roser Oromí Dalmau, Roser Martínez Rochina, Montserrat Sagarra, Joana Biarnés, Anaïs Napoleón, Dolores Gil de Pardo, Rosa Szücs de Truñó i Maria Serradell i Sureda a través de fotografies seves, fetes entre mitjans del segle XIX i fins els anys setanta del segle passat.

Aquesta mostra, realitzada per l’Institut Català de la Dona, pretén demostrar i donar volada a les transformacions culturals i socials que posen de relleu les experiències de les dones. En el cas d’aquesta exposició, les dones fotògrafes són un clar exponent de la conquesta de diferents àmbits de la societat tradicionalment ocupats pel món masculí. Alhora, les fotografies exposades són el reflex d’una societat marcada pel model patriarcal.

L’exposició es podrà visitar fins el dia 14 de novembre.

Fotografia: Una de les fotografies exposades.

Article anteriorLa catifa dels garriguencs a la Sagrada Família
Article següentDe la moció de censura a les eleccions al Parlament
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.