La gestió municipal no arriba a l’aprovat

0
ajuntament

La Diputació de Barcelona, a petició de l’Ajuntament de la Garriga, ha elaborat un avaluació de la gestió municipal a partir de la qual se’n desprenen diferents dades, que serveixen d’indicador per a copsar com els ciutadans i ciutadanes de la Garriga veuen i valoren el seu poble i la tasca dels seus gestors.

Aquest estudi s’ha elaborat a partir d’una enquesta telefònica feta a 600 residents a la Garriga en el període comprès entre els dies 10 i 17 de maig d’enguany.

Heus ací un desglossat de les dades més significatives:

  1. Un 86,9%  dels enquestats es mostren satisfets de viure a la Garriga.
  2. Un 37,2% dels enquestats creu que el poble ha empitjorat respecte l’any 2006.
  3. Un 31,3% dels enquestats creu que el poble ha millorat respecte l’any 2006.
  4. Un 23,2% dels enquestats veuen un futur incert pel poble.

Preguntats sobre el principal problema que pateix el municipi, un 21,5% dels enquestats han manifestat que aquest és la gestió de l’Ajuntament, mentre que l’aparcament (16,5%), l’atur, les barreres arquitectòniques, la planificació urbanística, la planta de biomassa o el creixement del municipi (aquests darrers entre un 9 i un 12%) són altres del problemes esmentats.

Un dels apartats més extensos de l’avaluació és la valoració de la gestió municipal. En aquest sentit, l’actuació de l’actual Ajuntament de la Garriga, en una escala de 0 a 10, no arribaria a l’aprovat, amb un 4,6 de nota, destacant com a part més negativa de la gestió municipal, la instal·lació de la planta de biomassa, la remodelació i les obres del centre, la gestió de l’Ajuntament i la reforma de l’estació de RENFE.

Per contra, les accions més populars (han obtingut un 7 de nota), han estat: l’illa de vianants el dissabte al matí, el nou pont sobre el riu Congost, can Raspall, l’Escola Bressol Municipal i les millores al pavelló de can Violí.

A tall de conclusió, l’avaluació indica que comparant les dades obtingudes entre l’enquesta del 2006 i l’actual, i tenint en compte que la data de realització de l’enquesta va ser el maig del 2010, es podria afirmar que els garriguencs estan més contents de viure a la Garriga, però que caldria millorar la gestió municipal.

La ciutadania de la Garriga considera que de cara al futur s’haurien de millorar els problemes d’aparcament, les infraestructures, les voreres i les activitats d’oci, i valoren amb nota la creació de l’illa de vianants els dissabtes, la construcció del nou CAP, la rehabilitació de la plaça Mossèn Jaume Oliveras, les millores al pavelló de can Violí i l’Escola Bressol Municipal.

D’altra banda, perceben un augment en la presència de residents no comunitaris a la Garriga amb els mateixos percentatges d’acceptació que de rebuig envers els nouvinguts.

Pel que fa las usos dels equipaments municipals, el Teatre de la Garriga El Patronat és el més usat i el més conegut, seguit de les piscines municipals i de l’Auditori de l’Escola Municipal de Música.

Pel que fa als mitjans de comunicació, el butlletí municipal El Garric és el més seguit pels garriguencs en format paper, seguit de Ràdio Silenci, la pàgina web municipal www.lagarriga.cat i la televisió comarcal VOTV.

Tota la informació detallada amb tots els percentatges es pot consultar a la web municipal i a la Biblioteca Núria Albó.

Article anteriorSanejament de part dels arbres del Passeig
Article següentRàdio i Joventut es barregen en una nit de música a can Violí
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.