Inaugurat el curs acadèmic de la FUMH amb el vicepresident de la Generalitat de Catalunya

0
FUMH_curs_acadmic_00_20-10-2010

Dimarts dia 19 d’octubre va tenir lloc al Teatre El Patronat de la Garriga, l’acte oficial d’inauguració del curs acadèmic 2010-2011 de la Fundació Universitària Martí l’Humà. La lliçó inaugural va córrer a càrrec del vicepresident de la Generalitat, l’Honorable Sr. Josep-Lluís Carod-Rovira, qui, durant la seva conferència va proposar com a  primícia, la creació d’una Conselleria d’Afers Exteriors que promogui i defensi “a tot el món” els interessos econòmics, socials, culturals i polític institucionals de Catalunya,  com “el següent pas” en els treballs de projecció de Catalunya a l’exterior, referint-se directament al Govern que pugui entrar a la Generalitat després de les eleccions.

Destacar també de la intervenció de Carod-Rovira, les seves afirmacions sobre la consolidació de l’acció exterior que passa “per donar-li encara més contingut i orientació estratègica“, així com per fixar-se objectius clars i assolibles. Carod va defensat que “Catalunya ha de ser present en el món per prosperar“, i va advertit que si l’administració catalana no en promou la presència a l’exterior, la resta de països no acudiran expressament a Catalunya per interessar-se per la seva realitat. Per aquesta raó, va advocar per incrementar la presència als països emergents -Brasil, Rússia, l’Índia i Xina- , així com per tenir participació en els processos de negociació de tractats internacionals per part de l’Estat, una presència més estable i de màxim nivell a la UNESCO, i una influència més gran en els organismes internacionals.

FUMH_curs_acadmic_01_20-10-2010L’acte es va iniciar amb els parlaments de Santiago Cucurella, director de la FUMH, de la Dra. Teresa Freixes, presidenta de la FUMH i titular de la càtedra Jean Monnet, amb seu a la fundació; l’alcaldessa de la Garriga, Sra. Neus Bulbena i, finalment, el Sr. Josep-Lluís Carod-Rovira amb la conferència titulada “La Projecció de Catalunya al Món”.

Cucurella i Freixes varen parlar de la Fundació vinculant el títol de la conferència inaugural a les accions i desenvolupament de la FUMH a nivell comarcal i de país, ja que cada vegada més es va posicionant com un referent en el món universitari. Així mateix, Cucurella va anunciar que el futur de la Fundació passa, no només per fer extensible l’activitat que es porta a terme, si no també per abordar línies estratègiques que contemplin àmbits de vital importància en la societat actual com són les telecomunicacions, les tecnologies de la informació i comunicació, les energies netes, la nanotecnologia i la biomedicina. Camps, tots aquests, en els que ja s’està començant a treballar.

Per la seva banda, l’Alcaldessa Neus Bulbena, va destacar la importància de comptar amb una fundació com és la FUMH a la Garriga.

Prèvia celebració de l’acte pròpiament al Teatre El Patronat, Carod-Rovira va visitar la seu de la Fundació Universitària Martí l’Humà de Can Ramos, on va signar en el llibre d’honor de l’entitat.

Fotografia 1: Moment de la signatura al llibre d’Honor de la Fundació. D’esquerra a dreta, l’honorable vicepresident Sr. Josep-Lluís Carod-Rovira, acompanyat de la Dra. Teresa Freixes, presidenta de la FUMH i titular  de la Càtedra Jean Monnet.

Fotografia 2: Taula presidencial de l’acte institucional celebrat al Teatre El Patronat. D’esquerra a dreta: Dra. Teresa Freixes, presidenta de la FUMH i titular de la Càtedra Jean Monnet; l’Hble. Sr. Josep-Lluis Carod-Rovira, vicepresident del Govern de la Generalitata de Catalunya; Sra. Neus Bulbena, Alcaldessa de la Garriga, i Santiago Cucurella, director de la FUMH.

Article anteriorLa música, els nostres fills i la societat
Article següent“La hipocresia i immoralitat de Ciutadans i Partit Popular”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.