L’Associació El Far celebra el seu aniversari amb una tarda de poesia i música

0
aniversari_El_Far_01

L’Associació El Far per a la salut mental va celebrar el seu aniversari amb un acte a l’Auditori de l’Escola de Música, coincidint amb el Dia Mundial per la Salut Mental. A les cinc de la tarda es va donar el tret de sortida a l’acte, que va recollir diverses actuacions musicals i recitals de poesia, amb la presència d’il·lustres com Núria Albó i Carles Duarte i amb l’assistència de l’alcaldessa de la Garriga Neus Bulbena, Meritxell Rochina i Quim Fornés per part de l’Ajuntament.

L’acte es va obrir amb un seguit de cançons country i folk interpretades per Jordi Martí i Miquel Comamala, que van donar pas a la intervenció del President de l’Associació, el Sr. Joaquim Salvans. Salvans va explicar l’acte com una acció “per a sensibilitzar de la problemàtica de la salut mental”, a més a més de celebrar l’aniversari d’El Far. Va incidir en que segons la OMS, una de cada quatre persones patiran algun trastorn mental durant la seva vida, i va fer una crida a “les petites ajudes de tots, que només són possibles en un poble, i que ajuden moltíssim a les famílies”.

aniversari_El_Far_02Seguidament l’Alcaldessa va prendre la paraula, felicitant als membres de l’Associació per la seva convicció, “sense la qual no estaríem celebrant aquest aniversari”, i elogiant la labor dels membres de l’Associació. Tanmateix, va oferir la cooperació de l’Ajuntament amb El Far. Després del parlament de Bulbena, Núria Albó, rebuda entre càlids aplaudiments, va llegir el seu poema “La pomera”, explicant als assistents que, tot i que sembli que no tracta sobre la malaltia mental, és “una reflexió sobre les frustracions, el que es pot fer i el que no, que és el que experimenta qui es veu privat de la seva salut”.

L’acte va prosseguir amb un seguit d’actuacions musicals i poètiques, i amb la participació de Francesco Panicali, psiquiatre de la zona, i Carlos Sopeña, de l’empresa Viver de Bell-lloc, que col·laborà en la integració de persones amb dificultats psíquiques.

Tot aquell que es vulgui informar sobre les activitats de l’Associació El Far, que inclouen grups d’ajuda per a familiars i tallers pels malalts, ho poden fer a la tercera planta de la Biblioteca Núria Albó, dilluns i dimarts a la tarda i dijous al matí.

Marc Bellmunt

Article anteriorCaminada Solidària d’Oncovallès
Article següentTardoral 2010 d’Òmnium Cultural de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.