Segona edició del projecte Joves en Versió Original

0
164

La Joventut Socialista del Vallès Oriental va realitzar a Parets del Vallès la primera sessió de treball del projecte Joves en Versió Original, que juga en el seu nom amb l’abreviació de Vallès Oriental (V.O.) i Versió Original (V.O.).

Aquest projecte està enfocat a realitzar conferències i sessions de treball amb persones tècniques vinculades a un àmbit professional concret per, a partir de la seva experiència en aquest  àmbit, poder extreure conclusions que derivaran en l’elaboració de propostes enfocades a les properes eleccions municipals del maig del 2011. Sense dubte, un gran projecte on joves intenten consensuar polítiques per a joves.

En aquesta primera trobada els eixos generals van ser les polítiques de salut, convivència i habitatge. Per parlar de temes d’habitatge, vam tenir l’oportunitat d’escoltar a Anaïs Tarragó, l’Assessora de Presidència de la Generalitat de Catalunya en matèria d’habitatge, que ens va parlar del model de la Generalitat en aquest terme i com s’han d’enfocar, a partir d’ara, les polítiques d’habitatge. Algunes d’aquestes actuacions estan englobades dins del Compromís per l’Habitatge.

Després li va tocar el torn a Joan Caler, Cap de la Policia de Montmeló i formador en matèries de seguretat de la Diputació de Barcelona. Va dir que s’han de fomentar els cossos de policia de proximitat, ja que la policia ha passat a estar allunyada de la ciutadania.

I per últim li va tocar el torn a la Carla Fernández (a la qual vull agrair la seva presència personalment), que ens va parlar del projecte d’Educació Sexual, contra la Drogodependència i Hàbits Saludables, més conegut com el C17. Aquest projecte és una aposta dels Ajuntaments de la Garriga, l’Ametlla del Vallès, les Franqueses, el Figaró i Tagamanent.  Com ens va dir la Carla, ara existeixen a la comarca del Vallès Oriental tres projectes similars però que no tenen uns objectius específics marcats i que seria bo que, a nivell comarcal, marquessin una mica les pautes a seguir en aquests temes.

Finalment va tancar la primera sessió amb un debat entre grups per a extreure conclusions de les xerrades i que a partir d’ara caldrà valorar i treballar. Un gran projecte de la JSC del Vallès Oriental.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.