Què és Reagrupament Independentista?

0
reagrupament-logo

Reagrupament Independentista és una associació que va néixer ara fa dos anys amb els següents objectius: el foment de l’independentisme arreu de Catalunya i el debat a l’entorn de la regeneració de la vida política al nostre país. Recentment, hem sol·licitat la nostra inscripció al registre d’associacions de la Garriga i per això volíem fer aquest breu escrit de presentació. Agraeixo, primer de tot, a La Garriga Digital.cat que ens hagi cedit aquest espai per a fer-ho.

D’ençà de la seva creació Reagrupament ha estat fent actes de presentació als municipis del nostre país. A la Garriga, per exemple, la vam fer el passat mes de març. En aquests actes s’ha explicat el nostre full de ruta per a aconseguir la independència davant de la impossibilitat manifesta d’aconseguir aquest objectiu per la via democràtica espanyola. Reagrupament proposa encetar la via democràtica catalana que començaria per una declaració unilateral d’independència des del Parlament de Catalunya en un acte de sobirania dels representants de la nació, el reconeixement per part d’estats i d’altres organitzacions internacionals i, finalment, la convocatòria d’un referèndum de ratificació del procés per part dels catalans.

El segon pilar de la nostra associació és la regeneració democràtica. Per a aconseguir-ho Reagrupament proposa una llei electoral catalana, de petites circumscripcions, on els diputats siguin escollits directament pels votants i no pas pels partits polítics. La segona proposta en aquest àmbit és una llei de bon govern, d’incompatibilitats dels càrrecs públics, de limitació de mandats i de transparència en els comptes dels partits polítics i en el patrimoni dels representants públics.

Moltes gràcies per haver-me deixat prendre-us cinc minuts del vostre temps.

Alexandre Alegret, associat a Reagrupament

Article anteriorAdhesió de la FUMH a la xarxa Global Compact
Article següentLlistes obertes a les eleccions municipals?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.