Llistes obertes a les eleccions municipals?

0
139

El candidat d’ERC a les properes eleccions municipals, que ha renunciat a les sigles del seu partit, ha introduït un canvi d’estil a la Garriga. Hi ha una altra possibilitat que no la podem decidir nosaltres, que és una nova llei electoral, és la de votar amb llistes obertes, poder votar a les persones i no només a les llistes proposades pels partits.

Qui es mira tots els programes electorals abans de votar? Qui vulgui entretenir-se a mirar-los trobarà moltes coincidències entre ells. Amb altres paraules o frases, el problema és que les prioritats les decideixen els que governen i poden utilitzar el “decretasso” quan vulguin… sense tenir en compte l’oposició.

Parlar de sigles pot tenir importància a nivell autonòmic o estatal, però aquí, a més de programes, parlem de persones que tenim a prop. Si no surten persones amb capacitats claus per portar la tasca municipal, tant a l’oposició com en l’equip de govern, és on s’esdevé el desastre. Jo us proposaria una votació en aquesta xarxa, voleu llistes obertes de candidats o seguir com ara que votes una candidatura i votes a tots els de la llista t’agradin o no?

Canviar la llei electoral significa guanyar amb participació i els resultats respondrien millor a l’opinió de la majoria.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.