Alguns temes de l’últim ple

0
Meritxell_Bud

De la crònica del Ple, el que nosaltres voldríem destacar són els temes estrictament de caire municipal:

1. Una dada  important. Les obres del centre havien de finalitzar el 29 de setembre però el passat dilluns l’equip de govern va aprovar una primera pròrroga fins el 15 de novembre. Hi ha qui en broma deia que les obres durarien fins el Nadal, però esperem que això no sigui així doncs ara la prioritat és que finalitzin quan abans millor. Mentrestant l’equip de govern segueix dient que les obres no s’aturen…

Una segona dada a destacar és que, avui per avui (ja veurem al final), el cost de les excavacions de les restes arqueològiques és de 50.000 € (més de vuit milions de les antigues pessetes). La Sra. Bulbena ens va dir que aquest cost l’assumeix l’empresa constructora però el que no diu és que si l’empresa es gasta els diners amb això no se’ls gasta en una altra cosa. Que és el que es deixarà de fer?

2. S’han aturat definitivament les obres de l’antic CAP. Les obres no es faran però l’Ajuntament haurà de pagar més de 3.000 € a l’empresa adjudicatària de les obres. Pel nostre grup aquest és un dels temes meus greus del mandat. Vàrem demanar responsabilitats polítiques a l’equip de govern perquè ha arribat un moment en que no n’hi ha prou dient Ho sento, m’he equivocat.

Ara, l’equip de govern vol obrir un període de reflexió per veure què fer amb l’antic CAP. El període de reflexió arriba tard i tot plegat és tant fàcil com retornar-lo a la Fundació Asil Hospital i que sigui aquesta qui decideixi què fer-hi. Així de senzill!

3. Sobre la Fundació Universitària Martí l’Humà (FUMH). Totes les opinions sobre quines i com han de ser les relacions entre la FUMH i l’Ajuntament són vàlides, però el que és innegable és que hi ha un conveni signat, en definitiva un contracte, que cal complir. La llei és igual per tots i l’Ajuntament no pot incomplir les seves obligacions.

L’equip de govern va fugir d’estudi intentant centrar el debat exclusivament en la quantia econòmica prevista com a subvenció. El que no val és donar dades parcials i no explicar el valor afegit que comporta tenir la FUMH a la Garriga i tenir una societat civil forta que pugui concertar actuacions público – privades. La Fundació ha situat la Garriga en el mapa educatiu català, genera dinamització social i econòmica i desenvolupa programes basats en la innovació. La pregunta és fàcil, apostem o no apostem per l’educació, la formació i la innovació? Nosaltres creiem que cal fer-ho i això no exclou la possibilitat de revisar els continguts del conveni.

En el transfons de tot plegat hi ha un debat sobre quin és el paper que ha de jugar l’Ajuntament respecte les entitats, associacions i fundacions. El més fàcil en temps de crisi és retallar les subvencions a les entitats, però no podem oblidar que aquestes són bàsiques per la cohesió i dinamització social del poble i tampoc podem oblidar que el percentatge de despesa que representen les subvencions respecte a la totalitat del pressupost no és significatiu. A l’equip de govern li preocupa destinar recursos econòmics a les entitats però no li preocupa que en les obres del centre s’hagi generat fins el moment una despesa imprevista de 50.000 €. En matèria econòmica els números no es podem mirar un a un, cal analitzar-los globalment.

4. L’equip de govern va reconèixer que per una errada en la tramitació d’una subvenció de la Generalitat a un particular en concepte de part múltiple haurà d’assumir una despesa no prevista de més de 3.000 €.

A més, la regidora Patrícia Astorga va recomanar que durant el mes d’agost, durant les vacances, era millor tramitar directament les subvencions de la Generalitat a les oficines de Canovelles. Per ICV les polítiques socials són prioritàries sempre que no estiguin de vacances. No ens podíem creure el que estàvem escoltant

5. Al final del Ple el regidor Sr. Fornés va anunciar la creació d’un Hort Municipal. El problema no està tant en la proposta en si mateixa com en l’oportunitat i prioritats dels regidors de l’equip de govern. La veritat és que en el programa de CiU del 2007 proposàvem una actuació similar malgrat intuïm que amb objectius i un model de gestió  diferents del que ara ens plantegen.

Amb l’actual context econòmic, el més difícil és saber quines actuacions i quines despeses són les prioritàries. En un moment en que a la Garriga hi ha temes de gran complexitat sobre la taula que cal solucionar, pensem que les energies de l’equip de govern i els recursos disponibles haurien d’aplicar-se a altres temes. Per això i per res més qüestionem l’oportunitat de certes actuacions i més considerant la gravetat d’algunes situacions que es varen produir en el Ple.

6. Per acabar, una anècdota. Sobre la taula ens varem trobar un obsequi de l’equip de govern. Es tractava d’una gorra per anar en bicicleta. No faré cap comentari d’aquesta esplèndida obra de govern del tripartit garriguenc ni tampoc de com es gasten frívolament els diners. Com sempre, es tracta d’un tema de prioritats.

Veient globalment els fets, veient que l’equip de govern vota i opina diferent en temes socials i econòmics i veient les deslleialtats internes, ens fa l’efecte que el tripartit garriguenc dóna per finiquitat el mandat i fa una fugida endavant pensant en les properes eleccions municipals. A la Garriga, últimament, hi ha molta gent més preocupada per les properes eleccions que pel present. El nostre grup no dóna per liquidat aquest mandat, encara hi ha temes importantíssims per solucionar com les ordenances o el pressupost del 2011. Vàrem ser escollits per quatre anys, tenim feina per fer i estarem fins l’últim minut centrats en les nostres obligacions.

Article anteriorHomenatge a l’exili republicà. Record per l’Andreu Dameson i Aspa
Article següentLa recerca de 2 avis perduts acaba amb final feliç
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.