Per què s’han aturat les obres de l’antic CAP?

0
Meritxell_Bud

Com a complement a la notícia apareguda a El 9 NOU referent a la decisió de l’equip de govern de la Garriga d’aturar les obres de reforma de l’antic Centre d’Assistència Primària (CAP), creiem oportú fer algunes puntualitzacions:

1. Va ser durant el ple municipal del mes de febrer de 2010 quan l’equip de govern va donar compte dels diversos projectes en els que pensaven invertir els quasi 1.600.000 € provinents dels anomenats Fons Zapatero. Uns projectes, però, que ja havien estat aprovats en Junta de Govern feia pràcticament un mes, exactament el 25 de gener de 2010.

Vist que totes les decisions ja estaven preses, el nostre grup va voler deixar constància que no estàvem d’acord en que es destinés més d’un milió d’euros a l’arranjament de dependències municipals, en aquest cas l’antic CAP i el propi Ajuntament, doncs aquestes obres no aportaven cap valor afegit al poble i representaven una xifra molt elevada.

2. A partir d’aquí, l’enrenou no tan sols es genera perquè l’oposició entén que una inversió de gairebé 600.000 € per rehabilitar l’antic CAP i destinar-lo a despatxos i /o dependències municipals és innecessària. També sorgeixen dubtes legals raonables sobre si l’actual planejament urbanístic  permet que els usos de l’edifici siguin els que l’equip de govern pretén.

Tant la Sra. Bulbena com el propi Sr. Pujol varen posar sobre la taula diverses propostes de modificació urbanística, vinculades en major o menor grau a la Fundació Asil Hospital, que des del nostre grup mai vàrem veure prou clares. Les propostes de l’equip de govern no feien més que augmentar els nostres dubtes sobre el procés i així ho vàrem dir nombroses vegades. Mentrestant, la Sra. Bulbena declarava que les obres es farien i punt.

3. Vist el caire que prenien les coses, el mes de juliol el nostre grup va demanar per escrit un informe per aclarir els dubtes legals de tot el procés, informe que a hores d’ara  no tenim. Però la sorpresa va saltar quan la Sra. Bulbena, sense donar cap explicació, va anunciar durant el Ple de juliol que les obres s’aturaven.

4. Ara, després de gairebé dos mesos, seguim sense cap explicació, les úniques notícies que tenim son les que hem llegit a El 9 NOU de 17 de setembre i no ens sembla que aquest camí sigui el millor per aclarir els fets.

En conclusió, l’aturada de les obres no és conseqüència del debat polític, ni conseqüència de les diferents visions sobre el destí que cal donar a l’edifici de l’antic CAP, ni de cap votació. No, pensar això seria faltar a la veritat i fer-nos creure que l’equip de govern escolta a l’oposició. L’aturada de les obres és decisió d’un equip de govern que va posar el carro davant els bous, que va improvisar i que s’ha adonat que alguna cosa no ha fet bé.

Meritxell Budó i Pla / Regidora portaveu CIU la Garriga / meritxellbudo@ciulagarriga.cat

Article anteriorUna conversa sobre els tres-cents anys del Santuari de Puiggraciós
Article següentRàdio Silenci presenta la nova temporada
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.