Tres crits i una sola veu

0
boca_cremallera

El següent comentari el vaig fer a aquesta Revista després d’haver publicat el passat 3 de setembre l’article “Senyor Fornés, és cert?”. El comentari, que em serveix d’introducció per aquest altre escrit, deia: 

“Tres crits i una sola veu” és el títol d’una distreta obra de teatre escrita pel prolífic escriptor – pintor, malauradament desaparegut, Joan Vila Casas amb el pseudònim de Carles Valls. L’obra és interpretada per un sol actor que fa diversos personatges. Tot un exercici d’interpretació, transvestisme i saber estar d’alt de l’escenari sol, de vegades amb una cadira, de vegades amb un taüt, de vegades darrera d’una taula, amb ulleres, sense… vaja, el que dic, tots els papers de l’auca són interpretats per un sol actor (gran actor Joan Borràs, al Romea). Però, per què em ve al cap el títol d’aquesta obra? doncs perquè en tot el que està passant a La Garriga sembla com si només hi hagués un sol actor, una sola veu, quan, realment, hi a tres actors, tres veus… I les altres veus? On són? Potser ja els hi va bé que hi hagi una sola veu?”

Des del 3 de setembre fins avui opino que han passat suficients dies perquè el Senyor Fornés hagi respost la pregunta: “Senyor Fornés, és cert?”  Però el Senyor Fornés no ha respost i puc assegurar que ell sabia que el passat 3 de setembre sortiria publicada la pregunta en forma d’article.

El Senyor Fornés era, és, lliure de respondre o no, tindrà els seus motius per no fer-ho, però, per què no ha respost? No ho sé, de veritat, no ho sé, i, amb tot el respecte, faig algunes suposicions:

És possible que el Senyor Fornés n’estigui cansat de rebre tantes crítiques, de ser el cap de turc que aglutina les queixes, de vegades reprimides per amiguisme, d’una gestió deficient en molts àmbits de la política municipal que tenim a La Garriga.

És possible que el Senyor Fornés no vulgui ser l’únic actor d’aquest gran escenari que és l’Ajuntament i que no vulgui representar tots els papers (els papers dels dolents, clar) de l’auca i, mentrestant, els altres companys de repartiment, també protagonistes, s’ho miren entre les bambolines fregant-se les mans perquè no oblidem que tots representen la mateixa obra però són actors de companyies diferents, amb interessos diferents.

És possible que el Senyor Fornés no vulgui seguir sent el centre de les crítiques (constructives i negatives) que, és més que probable que en més d’una ocasió, haurien d’anar dirigides a altres regidories que poc o res fan per col·laborar en fer-nos menys difícil tirar endavant.

Ara, en mig de les suposicions, se m’acut la següent pregunta: ¿Algun veí o comerciant ha rebut alguna carta o qüestionari interessant-se per com els hi està afectant les obres del centre? És evident que de visita, que jo sàpiga, ni una per part de cap regidor amb cartera per interessar-se pel tema. El cas és, ¿com podem saber de quina regidoria hauria d’haver sorgit aquesta iniciativa de preocupar-se pels veïns, pels comerciants?  A veure, a veure si ho podem endevinar: a l’Ajuntament, a part de la regidoria d’Alcaldia tenim: “Urbanisme i Habitatge”, “Acció Territorial i Turisme i Patrimoni”, “Economia i RRHH”, “Educació”, “Polítiques d’Igualtat”, “Joventut i Esports” i “Cultura” Me n’he deixat alguna? Crec que no. Si ho sabeu, per favor, dieu quina o quines regidories s’haurien d’haver interessat pels veïns i comerciants de la zona afectada.

Senyor Fornés, ja veu que aquest escrit és fruit de suposicions perquè vostè no ha respost, però no es preocupi que potser, vostè callant i jo suposant, en podem anar traient l’aigua clara i saber qui és qui i qui hauria de fer què. Temps al temps, no?

La Garriga 13 de Setembre de 2010 –

Àlex Muñoz .

Article anteriorUn nou aniversari
Article següentRepetirà la Sra. Neus Bulbena com a candidata a l’alcaldia?
Activisme cultural. Coordinador de l’Aula de la Universitat a l’Abast (AUA) de la Fundació Universitària Martí l'Humà (FUMH).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.