Caminar i bici, molt saludables

0
Quim_Fornes_01

Caminar i anar en bici són activitats molt saludables. A la Garriga amb unes distàncies properes en el casc urbà és una acció a la mesura de tothom, i en  el nostre entorn natural, passejar és una delícia. Així mateix anar en bici és un altra acció molt sana, podent desplaçar-se pel municipi, sobretot en la seva major part amb pendents suaus. Ara disposem d’una xarxa ciclable que ens permet anar de nord a sud, connectant amb els municipis veïns, com el camí fluvial a Llerona, Granollers i  fins al mar.

El foment de la caminada, com també de la bici, s’està estenent arreu del territori cada vegada amb més força, ja que són mitjans de desplaçament òptims per a les distàncies curtes, que a més de molt sanes, són sostenibles i netes. Però cal dedicar renovats esforços a la seva promoció. En aquest sentit,

l’entitat Catalunya camina proposa l’adhesió a la “Carta internacional del Caminar”, molt ben definida en el seu punt inicial

“Caminar és la primera cosa que un nen vol fer i l’ultima a què una persona gran desitja renunciar. Caminar és l’exercici que no necessita un gimnàs. És la prescripció sense medecina, el control de pes sense dieta i el cosmètic que no es pot trobar en una farmàcia. És el tranquil·litzant sense pastilles, la teràpia sense un psicoanalista i l’oci que no costa un cèntim. A més a més, no contamina, consumeix pocs recursos naturals i és altament eficient. Caminar és convenient, no necessita equipament especial, és autoregulable i intrínsecament segur. Caminar és tan natural com respirar.” (John Butcher, Fundador del Walk21, 1999).

L’Equip de Govern Municipal proposem l’adhesió a aquesta carta, que té per principis estratègics:

Incrementar la mobilitat integral. Dissenyar i gestionar espais i llocs per a les persones. Millorar la integració de les xarxes de vianants. La Planificació territorial i usos del sòl com a suport a la comunicació a peu. Reduir el perill d’atropellaments. Millorar la sensació i seguretat personal. Augmentar el suport de les institucions. Desenvolupar la cultura de caminar.

Aquest any durant la setmana de la mobilitat sostenible i segura, que el nostre Ajuntament un cop més hi està adherit, hem organitzar un seguit d’actes al voltant de la bici i la caminada que us animem a participar i a contagiar  a tothom de la necessitat d’aquestes pràctiques sanes, sostenibles i netes com una bona manera de millorar el nostre entorn i medi ambient.

Article anteriorRepetirà la Sra. Neus Bulbena com a candidata a l’alcaldia?
Article següentLa Garriga s’adhereix a la campanya Fem Soroll pels ODM
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.