Acte institucional de commemoració de l’onze de setembre

0
11_s2

A la una del migdia, davant del refugi antiaeri, s’han reunit avui alguns membres de les forces polítiques de la Garriga -de l’Ajuntament i de l’oposició, tot i que no totes- a l’acte institucional de commemoració de la Diada. Sota l’ombra del monument del refugi antiaeri i davant d’un grup reduït però atent d’assistents, s’ha procedit amb l’acte, que ha obert l’alcaldessa. Bulbena ha agraït l’assistència als presents i ha cedit la paraula a Meritxell Budó, que ha llegit un fragment de “La pell de brau”, de Salvador Espriu:

 

Provarem d’alçar en la sorra
el palau perillós dels nostres somnis
i aprendrem aquesta lliçó humil
al llarg de tot el temps del cansament,
car sols així som lliures de combatre
per l’última victòria damunt l’esglai.
Escolta, Sepharad: els homes no poden ser
si no són lliures.
Que sàpiga Sepharad que no podrem mai ser
si no som lliures.
I cridi la veu de tot el poble: “Amén.”

Acabada la lectura del poema, l’alcaldessa ha continuat l’acte amb un breu discurs entorn a la Diada i el seu significat. Segons Bulbena, la Diada és “una commemoració de la història, i del futur”, un futur pel que cal treballar des de la “generositat i la unitat”. També ha manifestat la necessitat de que el país s’afirmi col·lectivament per a millorar la qualitat de vida de tots els seus ciutadans, i ha arribat a la conclusió que cal estar més abocats en el futur i no “sacralitzar derrotes”. “Recordant el passat però reconeixent els potencials” és com es construirà el futur, segons l’alcaldessa.

L’acte s’ha tancat amb l’ofrena floral de l’Ajuntament i amb el cant de Els Segadors, entre exclamacions de “visca Catalunya lliure” i aplaudiments dels assistents.

ofrenaAquest ha estat l’acte institucional que ha fet l’Ajuntament per a celebrar la Diada. Tanmateix, ahir divendres a la nit les entitats del poble varen fer el tradicional homenatge a la senyera que organitza Òmnium Cultural de la Garriga, coincidint amb l’acabament del 54è Aplec de Sardanes organitzat per l’Agrupació Sardanista de la Garriga.

Avui dissabte, 11 de setembre, els actes acabaran amb la tradicional cantada d’havaneres que organitza CiU.

Text i 1ª fotografia: Marc Bellmunt

2ª Fotografia: Ofrena Floral de l’Associació Fem Patorets. Autor: Ramon Ferrandis

 

Article anteriorImpressions sobre la IV edició de la Botiga al Carrer
Article següentI Sopar de Ramones i Ramons a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.