Manifest de la CTAC davant la vaga general del 29 S

0
137

– La nostra denúncia de les mesures d’ajust i retallada promogudes pel Govern de l’Estat, en el sentit de cedir a les pressions dels mercats i de les institucions financeres per tal que la crisi la paguem aquells que no l’hem provocada, i que representaran un retrocés en la recuperació del creixement.

– La nostra defensa del model de l’estat del benestar i el nostre rebuig a qualsevol tipus de retallada en serveis i prestacions socials.

– El nostre posicionament en favor del manteniment del poder adquisitiu de les pensions, de defensa del sistema públic de seguretat social i d’oposició a qualsevol pèrdua de drets dels actuals i futurs pensionistes.

– La nostra preocupació pel risc cert que l’abaratiment de l’acomiadament dels treballadors assalariats afecti, en el futur, les possibles indemnitzacions dels autònoms dependents (tenint present, a més, que aquests no estan protegits pel FOGASA).

– L’exigència de seguir desenvolupant l’Estatut del Treball Autònom perquè aquest esdevingui una millora de les condicions de treball i de vida dels autònoms, i en particular que es modifiqui urgentment aquesta Llei per garantir i tutelar l’exercici dels drets dels autònoms econòmicament dependents, davant les empreses i administracions que els contracten i que no volen reconèixer la seva condició.

– La nostra reivindicació de continuar la millora de la protecció social als autònoms i la seva progressiva equiparació en drets i obligacions a la de tots els treballadors.

– La nostra demanda de polítiques actives de suport i plans de reconversió per a sectors durament castigats per la crisi com, entre d’altres, el transport, la construcció, el comerç familiar o l’agricultura i ramaderia.

– La nostra exigència que els governs central i autonòmics garanteixin l’accés al crèdit dels autònoms, empreses i famílies, com a element bàsic per contribuir a la creació de treball i de riquesa.

Per totes aquestes raons, en el nostre exercici de la defensa i tutela col·lectiva dels interessos professionals dels treballadors autònoms, reconeguda a la Llei de l’Estatut del Treball Autònom, donem el nostre suport a la convocatòria de vaga general del 29-S, per part de Comissions Obreres i la Unió General de Treballadors, que fan seves aquestes reivindicacions i fem una crida als treballadors i treballadores autònoms a seguir activament aquesta jornada de paralització de l’activitat econòmica del país, com a mesura de pressió contra les polítiques que retallen drets, serveis i prestacions socials i en defensa de les nostres reivindicacions com a treballadors i treballadores autònoms.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.