Manifest 11 de setembre de 2010

0
CiU_01

Cada 11 de setembre celebrem la diada nacional de Catalunya, una diada que històricament ha estat reivindicativa dels nostres drets com a ciutadans de la nació catalana. Avui més que mai, és una jornada reivindicativa per tots els fets que s’han esdevingut darrerament.

La sentència emesa pel Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya el 28 de juny de 2010 suposa una retallada molt significativa d’aspectes fonamentals d’aquesta norma jurídica ratificada en referèndum per la ciutadania el 18 de juny de 2006.

La sentència del Tribunal Constitucional ha suposat una retallada de la columna vertebral i dels principals eixos de l’Estatut, ha suposat una retallada al nostre horitzó nacional i d’autogovern. La sentència ha suposat un cop de destral pel que fa a la condició de la llengua, la descentralització del poder judicial o l’eliminació del blindatge de competències de la Generalitat, entre d’altres.

D’aquesta manera, la sentència del Tribunal Constitucional declara la incompatibilitat de la voluntat expressada pel poble de Catalunya amb la Constitució. Amb aquesta decisió, s’exclou la voluntat de ser i decidir del poble de Catalunya del marc jurídic i constitucional espanyol. Aquest fet situa les institucions catalanes en la necessitat de defensar les decisions preses pel poble de Catalunya, de qui n’emana el seu poder i representació polítiques, i obliga al conjunt d’institucions, societat i forces polítiques catalanes a plantejar un nou horitzó basat en el dret del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur, sense cap altre límit que la seva voluntat expressada de forma lliure, democràtica i pacífica.

El passat dissabte 10 de juliol, Catalunya va viure la manifestació més important de la seva història, amb més d’un milió i mig de catalans que van sortir als carrers de Barcelona en defensa de la voluntat del poble de Catalunya expressada en referèndum i en rebuig a la sentència d’un Tribunal Constitucional que deixa les aspiracions d’una part cada vegada més gran del poble de Catalunya fora del marc constitucional espanyol.

Aquesta manifestació va suposar la unitat del poble català per expressar el seu rebuig al maltractament jurídic, històric i polític que la nostra carta maga ha patit.

Ara cal ser ferms, i que el poble de Catalunya decideixi lliure i democràticament quin futur vol pel seu país. Aquesta voluntat l’ha d’expressar de forma massiva a les properes eleccions al Parlament, unes eleccions que han de servir per definir un nou govern, un govern amb una Catalunya forta econòmica i socialment, amb una Catalunya que torni a ser referent en totes els àmbits.

Catalunya ha de tronar a ser respectada i escoltada. Som i serem gent catalana, tant si es vol com si no es vol.

VISCA CATALUNYA!

Article anteriorDe la Garriga a Europa
Article següentNova temporada del Club d’Atletisme les Tortugues
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.